Astro

Začnite dan z ritualom, dobrim ritualom!

Danica Lončarič, NLP coach
5. 6. 2021, 17.00
Deli članek:

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki zjutraj veselo pritiska na »snooze« gumb in zaspano prestavlja zadnje minute?

profimedia
prebujanje

Ali ste morda celo tisti, ki se veselo nazaj vrne v svojo toplo posteljo in čaka, da se čudežno ura ustavi ter med tem časom sanjate o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, ali morda celo razporejate famozne milijone, ki jih boste dobili z loto listkom, ki ga še vedno niste vplačali?
In kar naenkrat ugotovite, da se vam odštevajo zadnje minute, kave še niste spili, otroci nimajo niti zob umitih, kaj šele, da so oblečeni. Odpravite se od doma v naglici, do vaše že tako dolgočasne službe, do katere se prebijate skozi jutranjo nervozno prometno konico, ter v službi prve pol ure jamrate sodelavcem, kako naporno jutro ste imeli, vse do tistega prvega požirka kave, ko se usedete na vaše delovno mesto in si rečete, no, pa začnimo ...
Ali pa ste mogoče » jutranja oseba«, ki se ji dan začne poln dobre volje, že od trenutka, ko odpre svoje oči?

DOBRONAMERNI NASVETI
Vse je stvar rituala, ki ne nastane čez noč, temveč se z nekaj vaje osvoji. Nasveti za pozitivna jutra so sledeča:
- Zvečer, vsaj uro pred spanjem ne glejte televizije in ne pregledujte svojega mobilnika!
- Predenj zaspite, se zavedajte sebe in svojih vrednot ter zahvalite vsemu dobremu, kar imate v življenju, bodite hvaležni tudi za malenkost, ki tvorijo ključno pomembne vrednote!
- Mobilnik pustite izven svoje spalnice ter izklopite internet, spanec mora biti nemoten!
- Odpravite se spati okoli 22H, saj se kortizol (stresni hormon) regenerira med 22-02 uro!
- Uro si nastavite na vsaj pol ure pred starim alarmom za bujenje, najboljši čas je ob 5H zjutraj!
- Ko ura zjutraj zazvoni, si recite: »Želim, si vstati« in vstanite nemudoma! (Naj vam bo še tako mamljivo izgledala topla postelja, se ne prepustite zavajanju)
- NIKAKOR, ne poglejte svojega mobilnika!! (Jutro mora biti vaše)
- Umijte se, nekateri se radi tuširajo, opravite jutranje toaletne dolžnosti! V ogledalu osebi, ki jo gledate namenite nekaj lepih besed!
- Zelo priporočam jutranjo meditacijo, v kolikor vam še ta tehnika ni osvojena, vam priporočam vsaj par minutno povezovanje s samim seboj (Zaprite oči, 3x globoko vdihnite, pri vsakem vdihu si ponovite svojo manifestacijo*)
- Skuhajte si čaj, kavo ali pa samo kozarec vode, kar vam je ljubše ter v miru spijte!
- Usedite se in si sestavite cilje za današnji dan, napišite vse kar boste dosegli!
- Ko vse to opravite, lahko zdaj vzamete vaš mobilnik, a le z obvezne stvari, nikar ne pregledujte socialna omrežja in profile drugih ljudi, ki objavljajo vse tisto, kar vi mislite, da potrebujte tudi, če ni resnično!
- Odpravite se na pot polni pričakovanja lepih dogodkov, v kolikor se znajdete v prometni konici, si vzemite ta čas za sebe, pomislite kaj vas osrečuje!
Vadite svoj ritual vsak dan in redno, ne obupajte že na začetku, nič ne gre čez noč a vseeno se lahko doseže z vztrajnostjo in veliko volje, stvari si morate želeti in vaš um jih bo sprejel hitro za svoje.
(*Manifestacija: sprejemanje in dopuščanje, da se izrečena želja po realnosti realizira v naše življenje in dobimo tisto, kar želimo)