Napoved

Tedenski horoskop: končno čas za oddih in razmislek

B.J./Novice Svet24
4. 3. 2018, 21.00
Deli članek:

Kar nekaj sprememb bo na nebu v tem tednu. V petek se bo na svoji poti navidezno nazaj obrnil Jupiter in tako končal obdobje dobrih dveh mesecev, ko na nebu ni bilo nobenega retrogradnega planeta.

Dreamstime
Premislili bomo, kako naprej,

Nam bo prinesel možnost oddahniti si in premisliti, kako naprej, pa tudi poiskati v miru informacije, ki nam bodo koristile, ko se bomo spet odpravili dalje. Že v dneh pred tem bosta v Ovna prestopila najprej Merkur in takoj za njim Venera, s čimer bosta naznanila aktivnejše obdobje – pomlad bo kmalu tu tudi v koledarskem smislu, po navadi imamo ob takem času še vse zeleno ... V prvi polovici tedna bo Saturn nekako zase, s tem se povišuje zahtevnost položaja ali pa bomo zahtevni mi, do drugih ali do sebe. Mars se približuje odličnemu in tvornemu odnosu z Uranom, ki je še vedno v Ovnu, Marsovem znamenju, za sodelovanje ter nove in prodorne ideje čas boljši skoraj ne bi mogel biti.

Horoskop za teden od 5. do 12. 3. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsove ugodne povezave, ki jih bomo še najbolj čutili v drugi polovici tedna, se bodo pri vas odrazile kot občutek, da lahko storite nekaj novega, in komaj boste pričakali toplejše dni, ki vam vsako leto prinesejo nov zagon. Prehod osebnih planetov v vaše znamenje, ki se bo začel v sredo, bo že dober pokazatelj za premike naprej, dobro boste začutili adrenalin v žilah. Marsikaj sicer še ni pripravljeno, a o tem boste mislili pozneje. K sreči bo že v tednu ali dveh zelo drugače.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaša Venera bo sredi tedna skupaj z Merkurjem prestopila v Ovna, toda tudi v za vas precej neugodno, skrito področje, dvanajsto hišo. Ni videti, da bi bilo to za vas slabo. Morda bo celo užitek, le drugi ne bodo smeli izvedeti. Neki načrti, ki vam veliko pomenijo, bodo ta čas nedosegljivi ali pa se boste vprašali, ali ni kje napaka v predvidevanjih. Če nič drugega, jih boste verjetno odložili za čas, ko bo vse bolj jasno, to pa bo že v mesecu dni.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Merkurjev prestop v aktivno znamenje bo dvojčkom vsekakor bolj koristil kot večini drugih. V poslih nekaj ni najbolj jasno ali pa čisto, a se ne boste ustavljali, preveč stvari se bo začelo odpirati. V srčnih zadevah je možen kak hiter obrat, zna biti, da se pojavi kje še kakšna oseba, potem pa pridejo na vrsto dvomi, kaj zdaj. V partnerstvu skupna pot in sodelovanje. Če ne boste ignorirali kakšnega sporočila ali opozorila, je pred vami zelo dober teden.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Stvari se obračajo na bolje. Merkur in Venera bosta ta teden prestopila v Ovna ter prinesla možnosti za uspeh, premik naprej. Le sodelovanje z drugimi ta teden ne bo potekalo čisto po vaših željah, saj nekdo ne bo mogel sodelovati, bodisi zaradi prezasedenosti ali bolezni bodisi zaradi drugih zadržkov, zato se boste nalog raje lotili sami. A ne bojte se, sposobni boste premakniti tudi goro, če bo treba. No, še bolj verjetno je, da se boste vi dogovorili za to, izvajalci pa bodo drugi …

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

omlad je končno prišla in z njo nekaj več sončnih žarkov, prvi pokazatelji, znanilci premikov naprej so že tu, le preveč neučakani ali pesimistični ne bodite. Vaša finančna astrološka hiša je polna, še je čas za obračanje denarja, nepremičninske zadeve, poplačevanje in izterjave, investicije in nakupe. Zaradi Jupitrovega obrata pazite na to, da v svoji silnosti ne naredite kake škode, katere odprava bi vam potem vzela ogromno časa, energije in morda tudi denarja.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjev prestop v Ovna devicam po navadi prinese več učinkovitosti in težnje po jasnih rezultatih. Venerina prisotnost bo omilila ostrino, ne da bi slabo vplivala na dosežke. Vse boste imeli pod nadzorom, le z vašo običajno lastnostjo, da so drugi na vrsti pred vami, bo nekaj malega sitnosti. V srčnih zadevah ta čas ni videti veliko lepote in veselja; Saturn in Pluton morata dobiti kakšne boljše povezave, potem bo steklo v boljšo smer tudi tu.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venerin prehod v Ovna bo dal nekaj več poudarka partnerstvu in dogovorom, da ne bo vaš dan še naprej napolnjen samo z delom in obveznostmi. Merkurjeva bližina bo temu dodala množino, se pravi, da se boste aktivirali na več poljih ali v več odnosih hkrati, pri tem pa imeli vse lepo pod budnim očesom, da se kaj ne odvije v napačno smer. Kar zadeva denar, Jupitrove povezave kažejo, da bi moralo iti veliko bolje kot po navadi.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ustvarjalnost, iskanje zvez na osebnem in poslovnem področju, aktivnost (in uspehi) v srčnih zadevah, tudi zabava in igra ter šport – na naštetih področjih se ta teden lahko izkažete in veliko dosežete. Stanja na mestu ne bo, tudi okoliščine bodo take, da plena ne boste kar dočakali, ampak boste morali iti ponj. V sredo in četrtek bo naboj malo popustil, težili boste k bolj stabilnemu dogajanju, že konec tedna pa boste spet polni energije.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Merkurjeve povezave z vašim vladarjem Jupitrom vam bodo pomagale pri vseh aktivnostih doma, v zvezi z gradnjo, obnovo ali nepremičninami, pri dogovorih s starši in morebitnem razčiščevanju starih težav, kakršnih se po navadi ne maramo lotiti, potem nas pa tiščijo. V financah bo zadeva resnejša, verjetno še najbolj ob koncu tedna, toda novo bo to, da boste zelo dobro vedeli, kako se bo položaj razvijal naprej, in vam bo zaradi tega precej lažje.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Merkur in Venera vam še ta teden omogočata lahkost in uspeh v komunikaciji, krajša poslovna in zasebna potovanja z ugodnim izidom, pa tudi srečo v odnosih s sorodniki in sosedi, a ker se selita v Ovna, se bo na teh poljih kar nekako mudilo in že konec tedna boste upočasnili korak ter se obrnili k domačim temam ali reševanju zadev, ki čakajo. Jupiter prinaša lepe zamisli, a kaj, ko se ta čas ne zdi verjetno, da bi bile izvedljive, in jih boste odložili.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Nekaj živčnosti je videti v vašem horoskopu in nemira, kar poskusite obvladovati, da ne bo izgube časa in energije. Tudi sicer se boste trudili držati vse niti v svojih rokah, drugim boste pripravljeni prepustiti le izvedbo nalog. V drugi polovici tedna bo dosti lažje in bolj sproščeno, možna so kratka potovanja, veliko stikov in telefonarjenja, pozabili boste na marsikatero težavo. Pri poslih močno postavljeni Jupiter pazi, da se vam ne bi zgodilo kaj nepredvidenega.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Večina stvari se vam bo izšla čisto po sreči, pihajo samo ugodni vetrovi. Venerin in Merkurjev premik prinaša potrditev vaših domnev, pa tudi priznanje od drugih, Jupitrov zastoj in obrat pa nepotrebne napetosti v pravnih, upravnih in študijskih zadevah. Tudi vaša samozavest bo ta teden spričo dobrega trenda boljša kot prej. Neki akciji, ki bi koristila vsem in za katero ste prepričani, da brez vas ne bo mogla potekati, se raje odpovejte. Naj se potrudi še kdo drug!

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 14°18 do 21°18 Rib.

Merkur bo prišel od 27°35 Rib do 8°55 Ovna, v katerega bo vstopil 6. 3.  

Venera bo prišla od 27°28 Rib do 6°10 Ovna, v katerega bo vstopila 7. 3.

Mars bo prišel od 22°35 do 26°41 Strelca.

Jupiter se bo v petek obrnil na svoji poti (na 23°13 Škorpijona) in se do 10. 7. vrnil do 13°21 istega znamenja.  

Saturn bo prišel od 7°35 do 8°02 Kozoroga.

Uran bo ta teden prišel od 26°05 do 26°25 Ovna.

Neptun bo šel od 13°56 do 14°12 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 20°42 do 20°51.

Luna bo 5. 3. vstopila v Škorpijona, 7. 3. v Strelca in 10. 3. v Kozoroga.

Zadnji krajec bo na nebu v petek, 9. 3., ob 12.19 na 18°50 Strelca.