POGLED V PRIHODNOST

Tedenski horoskop: vrata se odpirajo na široko

sn
8. 5. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Čas, v katerem se obrača kateri od velikih planetov, je navadno zaznamovan s kakimi zastoji ali pa pretirano aktivnostjo v nepričakovani smeri, tokrat pa se bomo temu najverjetneje izognili.

profimedia
horoskop

Čas, v katerem se obrača kateri od velikih planetov, je navadno zaznamovan s kakimi zastoji ali pa pretirano aktivnostjo v nepričakovani smeri, tokrat pa se bomo temu najverjetneje izognili. Jupitrov obrat v direktno smer sredi Device bo namreč pospremljen s celo skupino planetov, ki bodo z njim povezani ugodno, veliki trigon, ki se bo ustvaril s tem, pa je po pravilu tista konfiguracija, ki nam prinese največje prednosti in omogoči velike dosežke – če smo pred tem seveda vložili dovolj truda in predvsem pozitivne energije v tisto, kar smo si zadali za cilj. Če Jupiter širi stvari, potem to prenaša na svoje povezave, tokrat so to planeti v Biku in Pluton. Stabilnost, finančna konsolidacija ali vsaj odpiranje vrat na široko, možnost ureditve kakega zares perečega položaja, morda osvoboditev izpod nečesa (ali nekoga), dobrega je v tem tednu lahko toliko, da se neugodne povezave T-kvadrata, o katerem govorimo že nekaj tednov, saj vztraja na nebu, ne bodo toliko poznale. Ko v drugi polovici tedna še Luna prečka znamenje Leva, nam volje, energije in ustvarjalnosti res ne bo zmanjkalo ...

Horoskop za teden od 9. do 16. 5. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Ta teden boste poskušali umiriti konje in aktivnosti početi bolj čvrsto in vztrajno kot navadno. Stabilnost in trajnost doseženega vam bosta pomenili več kot le trenutni učinek. Vaš vladar Mars ni dobro postavljen in omogoča napačne cilje ali pa napake v korakih, še posebej v primerih, ko boste že mislili, da držite vse niti v svojih rokah in vam ne more spodleteti. V ljubezni bo neki dogovor, ki bi lahko trajal dlje časa v zadovoljstvo obeh strani.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Pred vami je teden, v katerem boste po načelu »vse sam« polno zaposleni, s časom bo kar nekaj težav. Ne bo pa šlo samo za posle, tudi s seboj boste imeli veliko dela, na primer z garderobo, zunanjostjo, pričesko in podobnim. Tako Sonce kot Jupiter imata ta teden same lepe povezave, nekako bo videti, kot da gre vse lepo in v redu. Morebitna bolj prazna denarnica bo tiščala bolj kot navadno. A brez panike, zadeva je prehodna, v tednu ali dveh bo vse drugače.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

Po eni strani je videti veliko ostrine, celo nepotrebne, s katero bodo začinjeni vaši stiki z drugimi, po drugi strani pa boste pripravljeni na pomoč priskočiti vsakomur, ki bo kaj zastokal. Sicer pa vam bo ta teden bolj ustrezalo ostati kje zadaj ali stran od hrupa, tudi splet vam bo prišel prav. V poslih vam ne gre dobro, nekaj nejasnosti je zraven ali pa se je kje izgubil kompas. Ta čas situacija ni rešljiva, počakajte, da se prah poleže, in do tedaj ne komplicirajte še sami.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Se morda doma ne počutite najbolje, vam primanjkuje občutka varnosti? To bi lahko bil logičen podzavestni odziv na planetarna gibanja drugje v horoskopu, takšna, ki vas silijo k iskanju in utiranju novih poti, morda celo k tveganju, to pa je daleč od vaše prakse. V srčnih zadevah bodo zahteve in nameni zelo veliki, z možnostmi ne bo čisto tako, marsikaj si boste s svojimi potezami – tudi s preveč zajedljivosti ali pritiskanja – pokvarili kar sami.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Sonce z obema bližnjima planetoma je v polju, ki za Leve pomeni uspeh in zmago, povezave pa so ob tem zelo dobre. Ni cilja, ki bi bil previsok ali preveč oddaljen, ni aktivnosti, v kateri ne bi mogli uspeti. Čas je za hrabre in za tiste z vizijo. V srčnih zadevah in tudi v odnosih z najljubšimi, na primer otroki, ravno ne cvetijo rožice. Ali imate z njimi veliko dela, odgovornosti in problemov ali pa stiki niso dobri, ker se je ustvarila zamera ali pa distanca.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

S tem horoskopom vam ne moremo napovedati slabega tedna, vprašanje pa je, kaj boste s tem napravili sami. Vse namreč kaže, da boste imeli veliko preveč informacij, kar za vas nikoli ni samo dobro – preden vse to premeljete, bo vlak že odpeljal ... Ne samo v službi, tudi sicer si boste ta teden bolj kot navadno želeli svobode, radi bi dihali, šli v naravo, čutili vetrič in gledali ptice ... A potem bi morali spet kaj početi, delati, biti pridni ... Iz kože pač ne moremo, mar ne?

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Včasih se nam vse postavi na glavo in potem moramo narediti kak korenit zasuk. Ta teden je za tehtnice tisti, v katerem lahko naredite take preobrate, o katerih niti sanjali niste. Le malo poguma je treba, pa malo manj dilem, kaj porečejo drugi; sami tako in tako dobro veste, kako je prav. Na Jupiter in srečo, ki jo navadno prinaša, tokrat ne morete računati; kar boste dosegli, boste kar brez njegove pomoči in ni rečeno, da bo to malo ali slabo. Le rokave zavihajte in začnite ...

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Škorpijoni imate ta teden vse možnosti doseči veliko, a ne sami. Toda v timu gredo včasih stvari lepo, včasih pa jim je treba malce pomagati, da bi šle … V tednu, ki je pred nami, gre za ta drugi primer, uspešno boste krmarili med čermi in speljali vso vodo na svoj mlin. V komunikaciji (tudi v prometu) boste hitri in preostri, zaradi kake napake lahko pokvarite kak odnos v svoji okolici. V ljubezni boste gonili svojo in premalo upoštevali drugo stran.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Čisto res je, da je Mars močan v vašem znamenju in vam daje tako zagon kot prodornost za dosego ciljev. Je pa res tudi, da je slabo vezan in lahko naredite velike napake, če ne boste dovolj previdni ali premišljeni. Odnosi s sodelavci in podrejenimi bi morali ta teden biti ugodni. Druge jemljite samo toliko resno, kolikor zaslužijo. Da bi to ugotovili, pa jim morate posvetili malce več časa kot doslej.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Zgoraj omenjeni trigon, v katerega je vključena polovica planetov in bo trajal ves teden, vam prinaša odlične možnosti, zato v tem tednu lahko napravite vse, kar si želite. Vsi ustvarjalci med kozorogi imajo zdaj izjemno ugoden čas za kako večje delo ali prodor, ki si ga želijo že dlje časa. Veselje boste imeli z otroki, veliko dobrega lahko pričakujejo tudi vsi tisti kozorogi, ki nastopajo na odru ali prirejajo lepe trenutke drugim. V ljubezni bo veliko malih sprememb.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Po malem se vas polašča nemir, še najbolj zaradi tega, ker gre drugim bolje, vi pa veste, da nimajo tako dobrih potencialov, kot jih imate vi. Iskali boste »napako v sistemu« in vzvod, ki ga je treba pritisniti, da bi se stanje popravilo v vašo korist. Zna biti, da gre tudi za kakšna pričakovanja, ki ne slonijo na realnih tleh ali informacijah. Posvetite več časa domu in domačim, razmišljajte o ognjišču in skrbite, da ne bo ugasnilo.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Neptunove povezave niso najboljše, možnosti napak zaradi spregleda česa pomembnega so velike. V pomoč vam bodo sorodniki in sosedje, predvsem pa vaša prilagodljivost in komunikativnost. Na začetku tedna se bo finančno nekaj izteklo dobro, pozneje pa bolj pazite, ker se veter lahko obrne proti vam. Spreminjajte stvari v življenju, odidite kam, odpravite se v družbo, sprostite se. Naredite si lepe dni, ne glejte najprej tistega, kar ni v redu.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 18°46 do 25°31 Bika.

Merkur bo retrogradno prišel od 19°50 do 15°53 Bika.

Venera bo prišla od točno 11° do 19°36 Bika.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 6°02 do 3°58 Strelca.

Jupiter se bo ta teden (9. 5.) obrnil v direktno smer (na 13°20 Device), a se ne bo kaj dosti premaknil.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 14°53 do 14°26 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 22°04 do 22°25.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 11°42 do 11°48.

Pluton bo ta teden počasi retrogradno prišel od 17°23 do 17°18 Kozoroga.

Luna bo 9. 5. vstopila v Raka, 11. 5. v Leva in 14. 5. v Devico.

Prvi krajec bo na nebu v petek, 13. 5., ob 19.01 na 13°21 Leva.