Novice / Slovenija

Borut Pahor

Pahor: Konsenzualna politika je v resni krizi

A.S./STA
23. 12. 2019, 21.10

Enotnost na plebiscitu je bila odločilna za ustanovitev države in njeno enotno vojaško obrambo, je na osrednji državni proslavi pred dnevom samostojnosti in enotnosti dejal predsednik republike Borut Pahor. Takšne enotnosti po njegovih besedah Slovenija danes ne potrebuje, potrebuje pa več dialoga in sodelovanja.

aktivisti, kmetija, šiška

VIDEO: Aktivisti za pravice živali vdrli na ljubljansko kmetijo, lastnik poklical policijo

A.S.
23. 12. 2019, 20.52

Aktivisti za pravice živali so brez dovoljenja vstopili na območje zasebne kmatijske posesti v ljubljanski Šiški.

denar, denarnica, izpisek, plača

Bo po prejemnikih minimalne plače čas tudi za prekarce?

S.Š. / STA
23. 12. 2019, 20.03

V letu 2020 je na trgu dela nekaj že gotovo. Brezposelnost je z izjemo dolgotrajne brezposelnosti ugodna, minimalne plače bodo višje. Manj gotovo je, ali bodo izpolnjene napovedi, ki naj bi izboljšale položaj prekarnih delavcev in delavcev, napotenih v tujino, pod vprašajem so tudi davčne želje delodajalcev.

Zmago Jelinčič

Do razpada poslanske skupine SNS je le še korak

Mihael Korsika
23. 12. 2019, 19.26

Če bi poslansko skupino SNS zapustil še en poslanec, bi ta uradno prenehala obstajati, saj ima mora imeti poslanska skupina najmanj tri poslance. Prvak SNS Zmago Jelinčič bi tako postal nepovezani poslanec.

bojan požar

Požar bo moral seči v žep in se očetu Melanie tudi opravičiti: "Nisem bil tožena stranka, zato se mi tudi ni potrebno opravičevati"

A.S./STA
23. 12. 2019, 18.37

Višje sodišče v Ljubljani je pravnomočno odločilo, da mora Bojan Požar zaradi članka, ki ga je objavil na portalu pozareport.si, Viktorju Knavsu, očetu Melanie Trump, plačati odškodnino in se mu opravičiti, so sporočili iz odvetniške družbe Pirc Musar&Lemut Strle. Poleg 5000 evrov odškodnine mora plačati še dobrih 1940 evrov pravdnih stroškov.

bine kordez sodisce bobo

Kordež predčasno odkorakal iz zapora

A.S./STA
23. 12. 2019, 18.00

Nekdanjemu predsedniku uprave Merkurja Binetu Kordežu so po poročanju spletnega Dela odobrili prošnjo za pogojni izpust in je že zapustil zapor na Dobu. Zaradi zlorabe položaja in ponarejanja listin je moral aprila 2016 za zapahe za šest let in tri mesece, a je po prestani polovični kazni lahko zaprosil za pogojni izpust.

kozarci, odpoklic

FOTO: Imate te kozarce? Brž jih vrzite stran ali pa jih vrnite prodajalcu

A.S./STA
23. 12. 2019, 16.30

Zdravstveni inšpektorat RS je preko sistema RASFF prejel obvestilo, da so bili v Slovenijo distribuirani kozarci z vsebnostjo bambusovih vlaken, pri katerih je bila z analizo ugotovljena previsoka specifična migracija melamina.

uroš rotnik, mitja jelenič novak

Nekdanjemu direktorju Teša Urošu Rotniku zaradi kraje ključnega dokumenta le pogojna kazen

G.G./STA
23. 12. 2019, 14.24

Celjsko okrožno sodišče je nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj Uroša Rotnika zaradi tatvine dokumenta o prijavi premoženja s finančne uprave novembra 2013 pogojno obsodilo na 10 mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

big-bang

Dobrodelni zaključek leta za Big Bang

Oglasno sporočilo
23. 12. 2019, 09.37

Podjetje Big Bang je kot družbeno odgovorno podjetje v sodelovanju s partnerjem Groupe SEB sklenilo dobrodelni projekt zbiranja sredstev za družine v stiski. Verigi dobrih ljudi sta ob zaključku letošnjega leta podarili 1500 €, ki bo ravno v času, ko so socialne razlike toliko bolj očitne, osrečilo mnogo obrazov.

plimovanje, piran

Meteorna voda ponoči zalivala objekte, v Piranu spet sirena zaradi poplavljanja morja

J.P./STA
23. 12. 2019, 06.59

Obilno deževje, ki je ves minuli konec tedna zajelo večji del države, je povzročilo veliko nevšečnosti.

marjan šarec

Podpora Šarčevi vladi zrasla, SDS pa nič več prva

A.S./STA
22. 12. 2019, 21.32

Stranka LMŠ je glede na rezultate javnomnenjske raziskave, ki jo je za POP TV opravila Mediana, znova prehitela SDS. LMŠ bi volilo 13,1 odstotka vprašanih, SDS 12,7 odstotka, na tretje mesto pa se je z 8,9-odstotno podporo uvrstila Levica. Podpora vladi je decembra nekoliko zrasla.

šarec, Pivec

Zdravstveno stanje Pivčeve še vedno nestabilno, čaka pa Šarčevo povabilo na pogovor

A.S./STA
22. 12. 2019, 20.29

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki se ji maje ministrski stolček, čaka povabilo predsednika vlade Marjana Šarca na pogovor o domnevnih nepravilnostih pri izvajanju druge faze projekta Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem (SRIPT).

medicinska sestra, pacient

Kdo nam je ukradel medicinske sestre? Kam so nam ušle?

Jelka Sežun / Revija Zarja Jana
22. 12. 2019, 18.27

V ljubljanskem Kliničnem centru »zaradi pomanjkanja kadra« omejujejo sprejem bolnikov. V prevodu, zmanjkalo jim je medicinskih sester, zato nekaj deset postelj ostaja praznih. Da slovenskim bolnišnicam zmanjkuje sester – ki zgarane in podplačane bežijo v tujino in v druge poklice – ni nič novega. S pomanjkanjem »delavcev v zdravstveni negi« se že lep čas otepajo tudi druge bolnišnice – v Mariboru, Izoli, Trbovljah, Murski Soboti, na Jesenicah …

trgovina, mercator

Slovenija bo še naprej razvojno dohitevala EU

M.K./STA
22. 12. 2019, 16.35

Gospodarska rast v Sloveniji se umirja, kar je predvsem posledica učinkov iz mednarodnega okolja, a se bo v prihodnjih dveh letih po napovedih domačih in mednarodnih institucij še vedno gibala okoli treh odstotkov. Slovenija bi tako v prihodnjih letih še vedno rasla hitreje od povprečja evrskega območja in celotne Evropske unije.

bohinjsko jezero

Začenja se: uganka trupla brez glave v Bohinju

Jelka Sežun / Revija Zarja Jana
22. 12. 2019, 11.14

»V neki hiši najdejo starejšega moškega, ki je očitno ubil svojo mlajšo ženo in njenega ljubimca ter naredil samomor. To je začetek. Potem pa seveda raziskujejo, ali se je to res zgodilo tako, kot je videti na prvi pogled.« Vas zanima, kako gre naprej? Bi brali? Gre za nov roman Tadeja Goloba, avtorja Jezera.

požar, hotel planica

FOTO: Drama v Planici: zagorelo v savni, goste hotela evakuirali

A.S.
22. 12. 2019, 09.22

Včeraj je okoli 20.30 prišlo do požara v savni v Olimpijskem športnem centru v Ratečah, sporoča Uprava za zaščito in reševanje.

Janez Lenarčič 1

Obraz, ki ne razkriva ničesar

Si.R.
22. 12. 2019, 07.50

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel našega evropskega komisarja Janeza Lenarčiča, na obisku v Albaniji po potresu.

bobinac dačič

Padli kralj bele tehnike: kdo je nekdanji direktor Gorenja Franjo Bobinac in kako vplivna je njegova dinastija?

Luka Tetičkovič
22. 12. 2019, 07.45

Tržnik, ki je tako pomanjkljivo razumel poslovni model Gorenja, da mu je podjetje večkrat izbruhnilo v spontani stavki. Je pa znal najemati italijanske dizajnerje in na hladilnike lepiti steklene kristale.

božična jelka, denar, evri

Bi si tudi vi želeli 2650 evrov trinajste plače?

Si.R.
21. 12. 2019, 20.12

Konec leta je tudi v znamenju božičnic. Nagrada za delovno uspešnost, ki marsikomu pomaga prebroditi ta čas obilja, je več kot dobrodošla. Ali ste jo prejeli?

odzarjedomraka celjski vrtci - shutterstock

Za otroke je vse dobro?!

Katja Melik / Revija Zarja Jana
21. 12. 2019, 19.55

Zgodba, ki se je leta odvijala (in te dni končno malce premaknila) na celjskih tleh, je prava grozljivka. Tamkajšnji otroci se že več desetletij igrajo na s svincem, kadmijem in drugimi težkimi kovinami močno obremenjeni zemlji, medtem ko so odgovorni skrivali dejstva po predalih.

Livar_stavba_ivancna_gorica_mala-2

Kdo so rešitelji in kdo grobarji Livarja iz Ivančne Gorice?

Žiga Kariž
21. 12. 2019, 18.58

Kdo želi rešiti nekoč uspešno slovensko podjetje in kdo v pogorišču vidi priložnost za uspeh? Se lahko podjetje dvigne iz pepela in ohrani 700 delovnih mest?

andrej šiško

Šiško bi moral za zapahe, tam ga niso dočakali: policija je sedaj za njim razpisala tiralico

A.S./STA
21. 12. 2019, 18.03

Potem ko je sklep o tem, da mora vodja štajerske varde Andrej Šiško v zapor, postal pravnomočen, a ga tam niso dočakali, je policija za njim razpisala tiralico.

Mostnica v Stari Fužini

Močan dež povzročil številne preglavice: reke prestopile bregove, na Obali dvakrat zatulile sirene

A.S./STA
21. 12. 2019, 16.42

Močno deževje je povzročilo številne težave po državi.

delavci

»Delamo, da lahko živimo, ne pa le da komaj preživimo«

Mojca Vtič, Štajerski tednik
21. 12. 2019, 14.32

Medtem ko se v Sloveniji na glas govori o povprečni plači, ki naj bi septembra letos znašala 1712 evrov bruto, kar pomeni 1105 evrov neto, še vedno okoli 45.800 Slovencev in Slovenk na račun mesečno prejema približno 625 evrov.

oš ljudski vrt ptuj

Uši – nočna mora na Osnovni šoli Ljudski vrt

Mojca Vtič / Štajerski tednik
21. 12. 2019, 12.55

Nadležne naglavne uši so že tretjič v tem šolskem letu povzročile nejevoljo med učenci in učenkami ter starši otrok OŠ Ljudski vrt na Ptuju. Ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič je zdaj organizirala preglede lasišč.