Novice / Slovenija

bobovnik1

Slavko Bobovnik: Drobovje se mi trga, ko ob številu mrtvih zaradi virusa politika najde čas za v tem trenutku nepomembne stvari

Marjana Vovk
6. 12. 2020, 19.27

Pred dvema letoma je po več kot štiridesetletnem novinarskem delu na nacionalni televiziji v pokoj odšel dolgoletni voditelj Odmevov, znan po svojem neizprosnem spraševanju, »vrtanju«, kot je svoje zahteve po direktnem odgovoru imenoval sam.

sendvič, hrana

Mnogo varnejše naročanje hrane na dom kot obisk trgovin, poudarja NIJZ

A.S./STA
6. 12. 2020, 18.51

Pri covidu-19 največje nevarnosti ne predstavljata hrana in embalaža, resnično nevarnost predstavlja neupoštevanje varne medsebojne razdalje, opozarjajo pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

tomaž gantar

Tomaž Gantar: Zelo tanka meja nas loči od roba prepada, korak preko lahko predstavljajo bližajoči se prazniki

A.S.
6. 12. 2020, 18.01

Gantar je izrazil zavedanje, da je bilo letošnje leto težko in pozval k spoštovanju sprejetih ukrepov tudi med prazniki.

desus

V Desusu potrdili, da so prejeli ovojnice s ponarejenim gradivom

A.S./STA
6. 12. 2020, 16.41

Po dopisnem volilnem kongresu stranke DeSUS, na katerem so za predsednika izvolili Karla Erjavca, so danes iz stranke sporočili, da so med volitvami 2. decembra prejeli tudi 25 dodatnih kuvert s ponarejenim kongresnim volilnim gradivom. Zadevo bodo prijavili organom pregona. Volitve so bile sicer izvedene pravilno, zagotavljajo v stranki.

strunjan, poplave

FOTO in VIDEO: Bes narave: meteorne vode zalile kleti, poplavile ceste, ...

A.S./STA
6. 12. 2020, 13.57

Močne padavine, ki so zajele predvsem zahodno polovico države, so ves dan povzročale težave. Iz več občin so poročali o naraslih vodotokih in poplavah. Največ težav so čez dan imeli na Obali, Gorenjskem in Notranjskem. Na območju Ilirske Bistrice je narasli potok odnesel del ceste in prekinil dostop do ene hiše.

dežnik, dež, veter

Za zahod države izdali oranžno opozorilo

A.S./STA
6. 12. 2020, 10.02

Že drugo noč zapored je morje poplavljalo obalo, zaradi okrepljenega juga bi lahko do občasnega poplavljanja prišlo tudi danes čez dan. Po napovedih Arsa bodo zaradi močnega deževja danes narasli vodotoki v zahodni Sloveniji, predvsem v Julijskih Alpah se bo povečala nevarnost snežnih plazov. Za zahodni del države velja oranžno vremensko opozorilo.

testiranje, bris, koronavirus

Delež pozitivnih testov v soboto višji kot v petek, v bolnišnicah več kot 1300 covidnih bolnikov

A.S.
6. 12. 2020, 09.01

Včeraj so potrdili 1030 novoodkritih primerov koronavirusa.

pouk na daljavo, šola, učenec, osnovnošolec

Vlada objavila nove odloke, vsi dosedanji ukrepi ostajajo v veljavi

A.S./STA
6. 12. 2020, 08.07

Danes so začeli veljati novi odloki o ukrepih za zajezitev epidemije covida-19. Vsebinskih sprememb ni, še vedno ostajajo v veljavi vse omejitve npr. zbiranja, gibanja in prodaje blaga. Odloke je morala vlada na novo objaviti po ugotovitvi ustavnega sodišča, da sklepi o podaljševanju pouka na daljavo ne veljajo, saj niso bili pravilno objavljeni.

deos katja

Domovi za starejše: solze tečejo tudi zaradi lepih trenutkov

Polona Krušec
6. 12. 2020, 07.50

Oči vse države so trenutno sočutno uprte v 20.000 Slovencev, ki svoje tretje življenjske obdobje preživljajo v institucionalnem varstvu. Okužbe v domovih za upokojence so namreč pogoste in žal ravno med njimi terjajo največ žrtev.

zdravnik

Kdo lahko pridobi dovoljenje za opravljanje zdravstvenih storitev?

T.D.
6. 12. 2020, 07.40

Preverite, katere pogoje mora posameznik izpolnjevati, da lahko pridobi dovoljenje za opravljanje zdravstvenih storitev.

Karl Erjavec

Šarec izrazil pričakovanje, da bo Erjavec DeSUS popeljal iz vlade. Analitiki: Glede nove vlade ni pričakovati hitrih potez

A.S./STA
5. 12. 2020, 20.33

Nekateri politiki so ob čestitkah Karlu Erjavcu za vrnitev v vrh DeSUS izpostavili pričakovanja do njegovih nadaljnjih potez. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je še pred razglasitvijo njegove zmage izpostavil pričakovanje opozicije, da bo DeSUS izpeljal iz vlade. Politična analitika Andraž Zorko in Aljaž Pengov Bitenc ocenjujeta, da imajo Erjavec in poslanci DeSUS zdaj pomembno oz. ključno vlogo, a se na hitro v zvezi z morebitno novo vlado ne bo še nič zgodilo.

otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot

Po mnenju Logarjeve najbolj realno pričakovati, da se bodo otroci v šole vrnili po božičnih praznikih

A.S.
5. 12. 2020, 20.08

Spregovorila je tudi o praznovanju božičnih praznikov.

prostovoljstvo kozorog1

Avina brezposelna mama je življenje utapljala v alkoholu. Rada je imela moške – in vodko

Ninna Kozorog / Revija Zarja Jana
5. 12. 2020, 20.00

Lani so organizirani prostovoljci oddelali več kot devet milijonov ur in s tem državi prihranili skoraj 95 milijonov evrov. Vsak evro, vložen v nevladni sektor, se potroji.

frizerski salon, rim, razkuževanje

Gospodarstvo na tnalu: še več ukrepov ali odprtje?

Žiga Kariž
5. 12. 2020, 19.20

Gospodarstveniki trdijo, da na delovnih mestih ne prihaja do večjega števila okužb, raziskava NIJZ je pokazala drugače. Komu verjeti, kako ukrepati in kako lahko nastane taka zmeda?

denar, darilo

Bohinjska občina bo otrokom s stalnim bivališčem v občini namenila po 50 evrov

A.S./STA
5. 12. 2020, 15.07

Epidemiološka situacija je bohinjski občini onemogočila klasično obdarovanje otrok. Zato so se odločili, da bodo otroke letos obdarili tako, da bodo vsem predšolskim in šoloobveznim otrokom s stalnim bivališčem v občini podarili 50 evrov. Skupaj bo občina za obdaritev otrok predvidoma namenila okoli 35.000 evrov.

Karl Erjavec

Karl Erjavec spet na čelu DeSUS-a. Napovedal pogovor o vlogi stranke v Janševi vladi

A.S./STA
5. 12. 2020, 14.09

Karl Erjavec se po slabem letu umika iz javnega življenja vrača na čelo DeSUS. Peti mandat mu je zaupalo 146 delegatov, protikandidat Srečko Felix Krope je dobil 71 glasov. Erjavec, ki bo na mestu predsednika DeSUS zamenjal Aleksandro Pivec, napoveduje prve sestanke z vodstvom in poslanci stranke že za ponedeljek.

tadej

Poslovil se je legendarni Tadej Hrušovar

R.T.
5. 12. 2020, 12.22

Danes se je poslovil avtor ene najlepših slovenskih uspešnic in ustanovitelj zasedbe Pepel in kri Tadej Hrušovar.

petkovi protesti

Na petkovem protestu vozniku brez veljavne vozniške zasegli vozilo

A.S.
5. 12. 2020, 11.07

Možje v modrem so na petkovem protestu v Ljubljani ugotovili 13 kršitev prepovedi zbiranja na javnih mestih, ob ugotavljanju identitet 38 oseb pa so ugotovili eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in sedem kršitev prometne zakonodaje.

dež, padavine, promet, gneča, ljubljana

Meterologi napovedujejo močno deževje predvsem za ta del države

A.S./STA
5. 12. 2020, 10.35

Vremenoslovci v nedeljo pričakujejo močne padavine na zahodu države, pričakovati je tudi visoko gladino morja.

Narezek, klobasa

Pozor, ne jejte tega narezka!

A.S./STA
5. 12. 2020, 10.01

Trgovina Hofer je iz prodaje odpoklicala izdelek Andraževa klobasa Ave (200 g), ki ga dobavlja podjetje Panvita Mir, zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije listerija.

koronavirus, testiranje, covid, slovenija

Delež pozitivnih testov včeraj 25,79-odstoten, potrdili so toliko novih okužb

A.S.
5. 12. 2020, 09.29

To so aktualni podatki glede koronavirusa v Sloveniji.

kontrolna točka, koronavirus

Soustanovitelj Sledilnika za covid-19: Situacija je daleč od dobre

A.S.
5. 12. 2020, 08.55

Soustanovitelj Sledilnika za covid-19 Luka Renko je spregovoril o zapletu s podatki in trenutni epidemiološki situaciji v državi.

0ed0d9d7ee955a44c65386dcbd8659af

DeSUS bo danes razglasil novo vodstvo stranke

A.S./STA
5. 12. 2020, 08.13

DeSUS bo danes zaključil izredni dopisni volilni kongres in razglasil novo vodstvo stranke. Favorit za predsednika je Karl Erjavec, ki se v politično igro vrača v zapletenih političnih okoliščinah, proti njemu pa je kandidiral Srečko Felix Krope. Rezultat je pomemben tudi v luči širšega političnega dogajanja, ne le za samo usodo stranke.

Slovenska policija, slovenski policist

Nekateri vladni svetovalci za covid-19 na dom prejeli pismske grožnje, varuje jih policija

A.S./STA
5. 12. 2020, 08.09

Kriminalisti so včeraj prejeli več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19. Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo kazenski postopek, so sporočili Generalne policijske uprave (GPU).

ljudmila1

Ljudmila Novak: Ne nasedajte tistim, ki nas želijo spreti

Marija Šelek / Revija Zarja Jana
5. 12. 2020, 07.38

To, da so dejanja najpomembnejša, se zdi Ljudmili Novak v politiki bistveno. Politično delovanje ji je bilo malce že položeno v zibelko, saj je njen oče, kljub kmetovanju, javno deloval v domačem kraju – od politike, gasilcev do kulture.