V 74. letu starosti

Poslovil se je legendarni Tadej Hrušovar

R.T.
5. 12. 2020, 12.22
Posodobljeno: 5. 12. 2020, 12.58
Deli članek:

Danes se je poslovil avtor ene najlepših slovenskih uspešnic in ustanovitelj zasedbe Pepel in kri Tadej Hrušovar.

Radio Veseljak
Tadej Hrušovar

Tadej Hrušovar se je podpisal pod več kot 400 skladb, ki jih je napisal za različne izvajalce. Med najbolj znanimi so tiste, ki so jih izvajali člani skupine Hazard: Marie, ne piši pesmi več, Vsak je sam in Najlepše pesmi.

V 74. letu starosti se je poslovil legendarni slovenski glasbenik Tadej Hrušovar Dejvi, avtor številnih uspešnic kot so Dan Ljubezni, Pesem za dinar, Dekle iz zlate ladjice, Enakonočje, Ljubljanski grad, V meni živ je smeh, ... Vest o njegovi smrti so sporočili na uradnem prodilu zasedbe Pepel in kri in zapisali:"Sporočamo žalostno vest, da nas je danes zapustil dragi Tadej Hrušovar. Dejvi, se vidimo zopet!"

Hrušovar se je leta 1966 pridružil zasedbi Bele vrane, po njenem razpadu pa je leta 1975 ustanovil skupino je Pepel in kri. Zasedba je še istega leta zastopala Jugoslavijo na izboru za pesem Evrovizije s skladbo Dan ljubezni. 

Na Evroviziji je s skupino Pepel in kri sodeloval še leta 1990, kjer je spremljal italijanskega pevca Tota Cutugna. Ta je s pesmijo Insieme tisto leto tudi zmagal.

Po poročanju portala Odkrito je bil Hrušovar v zadnjih dneh v bolnišnici zaradi zapletov po okužbi s koronavirusom, glasbenik pa naj bi bil že pred okužbo precej bolan.