v ljubljani

Na petkovem protestu vozniku brez veljavne vozniške zasegli vozilo

A.S.
5. 12. 2020, 11.07
Posodobljeno: 5. 12. 2020, 11.08
Deli članek:

Možje v modrem so na petkovem protestu v Ljubljani ugotovili 13 kršitev prepovedi zbiranja na javnih mestih, ob ugotavljanju identitet 38 oseb pa so ugotovili eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in sedem kršitev prometne zakonodaje.

Bobo
Ob ugotavljanju identitet 38 oseb so policisti ugotovili eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in sedem kršitev prometne zakonodaje.

Policisti so včeraj na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda. Okoli 19. ure so se udeleženci v nekaj deset osebnih vozilih zbrali pred državnim zborom v Ljubljani, nato pa krožili po okoliških ulicah do približno 20. ure, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. 

Možje v modrem so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah. Pri tem so ugotovili 13 kršitev odloka in kršiteljem izrekli opozorila.

Bobo
Policisti so na petkovem protestu v Ljubljani ugotovili 13 kršitev prepovedi zbiranja na javnih mestih in kršiteljem izrekli opozorila.

Pri varovanju shoda so sicer policisti ugotavljali identiteto 38 oseb. Zoper osebo, ki je kršila zakon o javnih zbiranjih, vodijo vodijo prekrškovni postopek.Ugotovili so tudi sedem kršitev prometne zakonodaje, v enem primeru so vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo, v ostalih primerih pa so izrekli opozorila. 

"Nadaljuje se zbiranje obvestil glede dogodka in bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepano v skladu z zakonodajo," so ob tem še sporočili s Policijskeu uprave Ljubljana.