vrnitev v šolske klopi

Po mnenju Logarjeve najbolj realno pričakovati, da se bodo otroci v šole vrnili po božičnih praznikih

A.S.
5. 12. 2020, 20.08
Posodobljeno: 6. 12. 2020, 07.58
Deli članek:

Spregovorila je tudi o praznovanju božičnih praznikov.

Bobo
Slovenske šole so še vedno zaprte, izobraževanje pa poteka na daljavo.

Infektologinja Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC) je prepričana, da bi bila vrnitev šolarjev v šolske klopi v tem trenutku sporna. V informativni oddaji 24ur na POP TV je dejala, da je najbolj realno pričakovati, da bi se šolarji v šole vrnili po božičnih počitnicah. 

"Če se bodo otroci vrnili v šole in tudi če bodo bolezen prebolevali v blagi obliki, se bodo seveda vračali potem v svoje domače okolje. Kar se tiče pa manjših otrok, predvsem teh v prvi triadi, pa se seveda zna zgoditi, če bodo bolni, da bodo odšli v varstvo k babicam in dedkom," je opozorila Logarjeva in izpostavila, da lahko pri otrocih s posebnimi potrebami pri okužbi pride do težjega poteka prebolevanja koronavirusne bolezni, saj imajo nekateri pridružena stanja. 

STA
Infektologinja doc. dr. Mateja Logar, hvaležna za trenutek, ko se je s klinike vrnil na svoj dom prvi bolnik s covidom-19.

Praznovanje božičnih praznikov?

Spregovorila je tudi o praznovanju božičnih praznikov. "Nekaj časa še imamo. Če bi sedaj res vsi Slovenci upoštevali priporočila, se 14 dni res striktno držali vseh ukrepov, potem je možno praznovanje vsaj v nekoliko širšem družinskem krogu kot v tem trenutku," je izpostavila.