grozi mu 15 let zapora

Youtuber domnevno nosečo partnerko zaprl na balkon, umrla je zaradi podhladitve

R.T.
5. 12. 2020, 18.54
Posodobljeno: 5. 12. 2020, 21.16
Deli članek:

30-letniku grozi 15 let zapora.

Instagram
Stas Reeflay in Valentina Grigorjeva

30-letni ruski youtuber Stanislav Rešetnikov, bolj znan kot  Stas Reeflay, je svojo partnerko Valentino Grigorjevo, odeto le v spodnje perilo, zaprl na balkon. 

28-letnica, ki je nedavno razkrila, da je noseča, je na balkonu najete hiše v vasi Ivanovka pri Moskvi preživela 15 minut. Reeflay je dogajanje prenašal v živo, gledalci pa so mu medtem nakazovali denar. Eden od sledilcev mu je po poročanju tujih medijev nakazal celo 1000 dolarjev.

Preden je Rešetnikov partnerko pri temperaturah pod ničlo zaprl na balkon, naj bi jo po besedah nekaterih gledalcev, pretepel in polil z vodo. Dekle, ki je zaradi udarcev utrpelo hude poškodbe glave, se je na balkonu skušalo ogrniti z jakno, a ji jo je vzel, češ da se mora strezniti. Minilo je četrt ure, odločil se je, da jo bo spustil nazaj v hišo, takrat je spoznal, da dekle ne diha več, prav tako ni zaznal srčnega utripa. 

Prenos v živo se je nadaljeval tudi potem ko so na kraj prihiteli reševalci, ki so lahko le potrdili smrt 28-letnice. 30-letnika so preiskovalci pridržali, grozi mu 15 let zapora. 

Pri spletnem video portalu Youtube so izrazili zgroženost nad početjem Rešetnikova in sporočili, da so njegov uporabniški račun deaktivirali. Hkrati so zatrdili, da prenos v živo ni potekal na njihovi platformi, čeprav nekateri gledalci trdijo, da so prenos spremljali ravno na Youtubu.