Na zabavi

#FUKSi: klasike, 2x20 in Pantaloons

Teja Pelko
10. 12. 2023, 08.00
Posodobljeno: 10. 12. 2023, 11.47
Deli članek:

Collegiumov Festival urbane kulture Slovenija že od leta 2017 streže z glasbenimi poslasticami. Letos je za uvod v veseli december s kar tremi.

Marko Delbello Ocepek
Peter Poles in Klemen Bučan sta na tekočem s klubskimi trendi, Klemen tudi sam nastopa kot didžej.

V petek so nas David Morales, Spiller, Paolo Barbato in Dave Manali spomnili na zlata leta Ambasade Gavioli, sobota je bila rezervirana za 20-letnico Dubioze Kolektiva in prav toliko let delovanja tandema Roots in Session, priložnost, da se prvič občinstvu predstavi na tako velikem odru, pa je odlično izkoristil primorski trio Pantaloons.

Njihov 'akustični rave' - z bobni, saksofonom, tubo in električnim fagotom izvajajo avtorsko plesno muziko – je navdušil zbrano množico, obvezno pa jim prisluhnite ljubitelji bendov, kot so Meute ali Parov Stellar.

Marko Delbello Ocepek
Dubioza ima v svoji ekipi kar nekaj Slovencev, predvsem pa veliko bazo. 3.500 kart za žur ob 20-letnici je (spet) zmanjkalo že dneve pred koncertom.

Marko Delbello Ocepek
Pantaloons: Primorce smo spoznali na Talentih, s svojim 'akustičnim rejvom' pa so še kako v sozvočju s trendi na evropski glasbeni sceni.

Marko Delbello Ocepek
Člani Košarkarske zveze Slovenije, na čelu s predsednikom Matejem Erjavcem, so na Dubiozi Sašo Dončića pozdravili na novi funkciji – dedka male Gabriele.

Marko Delbello Ocepek
Dvajset let nas glasbeno razvaja tudi duet Roots In Session. Šepeta se, da bosta ob jubileju (končno!) pripravila tudi nov Šišmiš 'mikstejp'.

Marko Delbello Ocepek
Eden prvih zvezdniških didžejev, David Morales, je pri 61. letih še vedno zelo aktiven: nastopa po vsem svetu, producira glasbo, vodi založbo in radijski šov Diridim ...

Marko Delbello Ocepek
Zapeljive plesalke so skoraj izginile iz slovenskih klubov. Na žuru s pridihom zlatih let Gaviolija seveda niso smele manjkati.