Glasba

Mariborski skejt pankerji bodo praznovali pet let

A. M.
10. 12. 2023, 11.43
Posodobljeno: 12. 12. 2023, 13.48
Deli članek:

Z velikim koncertom spomladi 2024 napovedujejo drugi album.

Veronicca Ditrih
V četrtek, 18. aprila 2024, bodo v ljubljanski Cvetličarni odšpilali še en epski koncert.

Mariborski skejt pankerji Alo!Stari bodo naslednje leto praznovali pet let. Aprila 2019 so iznenada prileteli na slovensko glasbeno sceno. In z uporabo mariborščine, svojega maternega jezika, ter iskrenimi, pogosto kritičnimi komadi in skejt punk glasbo, ki je v devetdesetih iz podtalja prodrla v mainstream, poharali v sedanjosti.

Devetdeseta, skejt pank in Maribor so tri besede, ki najbolje povzamejo Alo!Stari. Bando pubecov, ki so rasli skupaj v devetdesetih. Pubecov, ki so skupaj špilali in delali muziko že leta, v različnih kombinacijah in zasedbah. Pubecov, ki se niso ukalupili, ampak so se raje odzvali novemu valu adolescence.

Rezultat je pred vami: domači skejt pank je spet v prešvicanih klubih, na velikih odrih, v radijskem etru in novemu času primerno na internetih. Alo!Stari so v petih letih obstoja (aprila 2019 so izdali svoj prvi singel Nea vem kam) v svet spustili en album (Pa kaj te s tao je, 2021) in pet novih bengerjev ter collaba Nea guši z Emkejem in Glavno, da midva sma skup z Najo. Vmes pa ružili in švicali na odru in pod njim, stejdždajvali in mošpitali s fani, dirigirali epske 'wall of death-e', napolnili Šiško, razprodali Štuka, špilali tu in špilali tam. In nehote povzročili, da je mariborščina popularna po vsej Sloveniji.