Na zabavi

Donatella, Fiorella in Marija navdušile predsednico Natašo Pirc Musar

A. M.
4. 3. 2024, 15.45
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 16.06
Deli članek:

David Keinne
Daniel Malalan, Rok Matek in Uroš Smolej v družbi predsednice Slovenije Nataše Pirc Musar.

Na odru SiTi Teatra so uprizorili stoto ponovitev glasbene komedije Gledališča Koper, Trio Pupe, v kateri blestijo Uroš Smolej, Daniel Malalan in Rok Matek. Predstava, ki je nastala po predlogi Gašperja Tiča, je komična uspešnica o treh karakterno zelo različnih sestrah, ki jih poleg skupnega očeta druži tudi ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in glasbeni nastopi pod skupnim imenom Trio Pupe, ki ga sestavljajo Donatella, Fiorella in Marija.

Vse tri dame so s svojimi edinstvenimi interpretacijami v razprodani dvorani dodobra nasmejale občinstvo, ki je uživalo v uro in pol dolgi predstavi, v kateri se hudomušno prepletata dva dialekta – primorski in koroški. Osnovna začimba je bila oporoka, ki je na koncu privedla do nepozabnih in komičnih dialogov.

David Keinne
Uprizoritev z odlično igralsko zasedbo poskrbi za uro in pol vrhunskega humorja.

O čem sploh govori zgodba?

Predstava pripoveduje o sestrah Donatelli, Fiorelli in Mariji, ki jih poleg skupnega očeta (materi sta dve) druži ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj ta mineva v pričakovanju očetove dediščine, od katere si največji delež ter z njo možnost za "osamosvojitev" in solistično kariero obeta atraktivna in dominantna Donatella. Med sestrami vzniknejo stare zamere, in zdi se, da se pripravljajo na svoj zadnji skupni nastop. Donatella neusmiljeno in žaljivo strelja z vsemi topovi, simpatična in obilna Fiorella, ki jo z Donatello druži tudi skupna mati, ostaja ravnodušna in šaljiva, a je sposobna nasprotnico "zabiti" v trenutku, medtem ko konzervativna Marija panično trudi miriti strasti.

David Keinne
Med čakanjem na očetovo dediščino med sestrami vzniknejo stare zamere.

100. ponovitev v SiTi Teatru

Predstava je navdušila tudi predsednico države Natašo Pirc Musar, ki je dan zaključila s sproščenim večerom in polno mero smeha. Pevko Nušo Derendo pa je prevzela zgodba, prepletena s koroškim in primorskim dialektom ter rdečo nitjo čakanja oporoke. "Zanimivo je, kako oporoka v sorodstvu vedno zaneti ogenj, zato je bila tudi ta predstava dober opomnik, da bom za to poskrbela vnaprej," pravi Nuša. Med občinstvom smo opazili tudi voditeljico in igralko Melani Mekicar, ki je iz dvorane odšla nasmejana in dodala, da je Uroš Smolej kot Donatella res "dobra baba". Všeč ji je "drag" kultura, kjer se moški za potrebe odra in showa preoblečejo v žensko. Vsi trije igralci so dokazali, kako vrhunski so, to pa potrjuje tudi Nastja Vodenik, pevka vokalne skupine Perpetuum Jazzile. "Ni samo zabavno, ko se moški igralci oblečejo v ženske, ampak ta celotna zmeda in preplet vrhunskega teksta dokazuje, kako popolna je stvaritev Trio Pupe," je dodala Nastja.

David Keinne
V glasbeni komediji Trio Pupe blestijo Marija, Donatella in Fiorella.

David Keinne
Predsednica Nataša Pirc Musar je dejala, da je neizmerno uživala v 100. ponovitvi predstave Trio pupe. »Iskrene čestitke, drage pupe, bile oz. bili ste fenomenalni.«

David Keinne
Po šaljivi predstavi so glavni akterji zarezali v torto.

David Keinne
Uroš Smolej, Melani Mekicar in Matjaž Kumelj

David Keinne
Predstavo si je ogledala tudi odlično razpoložena Nuša Derenda.