Glasba

Ko se združijo generacije primorskih glasbenikov

Alesh Maatko
22. 4. 2024, 15.00
Posodobljeno: 22. 4. 2024, 15.07
Deli članek:

Duet za skladbo Lepo

Jan Koštric
Lean Kozlar Luigi in Slavko Ivančić

Dva primorska glasbenika – mlajši Lean Kozlar Luigi in starejši Slavko Ivančić – sta združila glasova v novi skladbi Lepo, ki jo je spisal Lean. Sprva jo je pisal zase, a že v fazi nastajanja ugotovil, da bi bila boljša v duetu. K sodelovanju je povabil legendarnega Slavka Ivančića in ta se ni obotavljal, temveč je bil takoj za. In tako je pred vami, dragi bralci revije Stop, skladba Lepo, ki je plod sodelovanja dveh generacij primorskih glasbenikov.

Stkalo se je prijateljstvo

Lean Kozlar Luigi je z glasbo začel zgodaj. Že kot otrok je obvladal kitaro, bobne in trobento, kmalu pa ugotovil, da mu leži tudi petje. Ustvarjal je v lepem številu bandov, med drugim je pel tudi pri Gedore, ki so bili lep čas tudi Slavkov spremljevalni bend. In ravno takrat so se Leanove in Slavkove poti tudi prvič prekrižale in stkalo se je prijateljstvo. In ko je Lean pisal skladbo Lepo, ni bilo dvoma, koga bo najprej poklical. Poleg Slavka so pri njej sodelovali še Marko Hrvatin na kitari, Mitja Bobič na klaviaturah, Teo Parovel na bobnih in Simon Markežič na bas kitari, nastala pa je v studiu Tartini v Piranu s producentom Benjaminom Shockom.

Strunjan kot kulisa

Videospot za skladbo Lepo sta Lean in Slavko snemala z Janom Koštricem, poleg njiju pa v spotu vidimo igralko Saro Hodžič. Posnetki so večinoma nastali v Krajinskem parku Strunjan – na mestu, kjer se srečujeta kopno in morje, kjer prevladuje narava. Na mestu, kjer je lepo!