Glasba

Na odru se jim je pridružil tudi vnuk Ringa Starra

A. M.
9. 5. 2024, 08.00
Deli članek:

Razprodane dvorane po Evropi, več kot sedem tisoč kilometrov dolga pot, petje z več deset tisoč oboževalci ... S temi besedami bi lahko opisali turnejo naših lanskih evrovizijskih predstavnikov.

Vita Orehek
Turneja See You Soon jih je popeljala v kar 13 držav.

Končal se je najdaljši in najintenzivnejši mesec in pol v življenju skupine Joker Out. Turneja See You Soon jih je popeljala v kar trinajst držav, kjer jih je na 22 koncertih videlo več deset tisoč oboževalcev. Sanje o tem, da bi nekoč kot skupina potovali po Evropi in igrali pred razprodanimi dvoranami, je za izjemno slovensko peterico danes realnost, prihodnost pa je videti še večja in svetlejša!

Vita Orehek
Ob novi glasbi so znani tudi nekateri njihovi poletni nastopi v bližini Slovenije. Maja bodo nastopili na festivalu Sea Star v Umagu, poleti pa sledita Sziget Budimpešta in Exit v Srbiji.

Izpolnitev sanj

In kako naši nekdanji evrovizijci v nekaj besedah opišejo turnejo? »Sanjsko – v polnem pomenu besede. To je izpolnitev naših največjih sanj, a hkrati imamo tudi občutek, da se stvari tako hitro in minljivo dogajajo, da po vsaki stvari (npr. enomesečni turneji) sploh ne veš, ali se je to res zgodilo. Kot v sanjah. Težko je absorbirati in dojeti dogajanje okoli sebe, ko konstantno spreminjaš svoje okolje,« so povedali člani zasedbe Joker Out. Turneja se je začela z dvema koncertoma na Finskem v začetku marca, nadaljevala pa v Estoniji, Latviji, Litvi in ​​na Poljskem. Po zmagovitem nastopu v Krakovu se je skupina odpravila v Nemčijo, kjer je nastopila v Berlinu, Leipzigu, Hamburgu, Kölnu in Münchnu. Že tako močno bazo oboževalcev so dodatno okrepili z nastopi na Švedskem in Norveškem. Sledil je nizozemski Utrecht, kjer so oboževalce omrežili v dvorani Tivoli Vredenburg s kapaciteto 2000 obiskovalcev, nato pa še na prvih nastopih v Franciji (Pariz) in Belgiji (Antwerpen). V drugi polovici turneje so Bojan, Kris, Nace, Jure in Jan navdušili še v Milanu in Padovi. Po velikonočnih praznikih so za divji zaključek zasedbo čakale nabito polne dvorane, z nastopoma v londonski dvorani O2 Shepherd's Bush Empire ter Academy v Manchestru pa so zapisali osebno zgodovino.

Vita Orehek
Naši Jokerji imajo veliko oboževalcev tudi v tujini.

Številni gosti

Na več kot sedem tisoč kilometrov dolgi poti je skupina nastopila s številnimi gosti. Na odru dvorane Shepherd's Bush Empire se jim je pridružil vnuk Ringa Starra, Louie Starkey, in z njimi zaigral uspešnico Umazane misli ter izzval Jureta na bobnarsko bitko. Del turneje pa sta z njimi preživela kantavtor JC Stewart in skupina Hearts.

Vita Orehek
Za čisto zadnje dejanje jim je ostal še nastop na prizorišču St. Lukes v Glasgowu.

Jeseni novi album

In kako naprej? »Trenutno so vse misli pri novem albumu, ki mu želimo posvetiti čas in pozornost, kot si naša nova glasba tudi zasluži. Potem se pa prej kot potovanja veselimo preživeti nekaj časa doma,« so bili iskreni Jokerji. Novi album prihaja septembra in nastaja v Hamburgu, na krilih megahita Carpe diem (za katerega so na Finskem prejeli zlato ploščo za več kot dva milijona predvajanj), po razprodanih Stožicah in podpisu pogodbe s svetovno znano agencijo Wasserman.