Domače

Piškoti in mleko za Božička

I.P.
24. 12. 2016, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ana Žontar Kristanc je že od mladih nog vajena, da je december prav poseben mesec, v katerem ne manjka dobre hrane in dobre družbe.

Po hiši veje vonj po piškotih in odzvanja otroški smeh. Na božični večerji, enkrat pri njenih, drugič pri moževih starših, in zajtrku naslednje jutro sta tudi njena brata z družinama.

»Kadar jemo pri mojih, je večerja zelo tradicionalna, pečenka in krompir, piškoti in potica, medtem ko tast rad eksperimentira,« pravi in dodaja, da ima na božič resnično lepe spomine, »ko smo si pogledali še film in šli k polnočnici.« Še ena od posebnosti, v kateri danes strašansko uživa, je peka sladic z nečaki, s katerimi se veseli že v tednu pred božičem.

Prav zato, ker je to tako radosten in čudovit čas, se z možem Kristjanom potrudita, da sta prosta malce več dni, in hišo okrasita že zelo zgodaj, »za zunanje lučke pa poskrbi stara mama, pri kateri živimo«. Letos jima je dveletni sin Timon že pomagal, medtem ko je še lani bolj užival v nagajanju, zato sta se odločila za plastične okraske, ki sta jih uporabila tudi letos. Mlajši sin, dobrega pol leta stari Liam, »je vesel že, če ga zabava Timon, ki letos prvič približno dojema pomen Miklavža in Božička.

Več v tiskanem izvodu revije Zvezde (št.51/2016)