Kraljevske

Tudi kraljica se veseli Božička!

K.K.
25. 12. 2016, 04.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Adventni čas je čarobno obdobje leta, saj mineva v radostnem pričakovanju praznika, ki prinaša mir, ljubezen in zavest, da smo si blizu.

Profimedia

Pripravam na praznovanje se posvetijo tudi člani kraljevih družin. Izkažejo se z dobrodelnostjo, obiskujejo prireditve, svojim najmlajšim pa pripravljajo presenečenja in razmišljajo o darilih, ki jih na praznik potem položi pod okrašeno drevo prav tisti Božiček, ki obišče tudi vse druge otroke v deželi. Kralji in kraljice se v tem času še posebej zavedajo, da so njihovo največje bogastvo njihovi otroci in vnuki. Ko so skupaj z njimi, je božič zares čudovit praznik.

Kraljevski božič

Najlepše darilo za kraljico Elizabeto

Britanska kraljica Elizabeta je zvesta tradiciji, zato božič vedno praznuje na gradu Sandringham, skupaj s člani najožje družine. Zberejo se njeni otroci, vnuki in seveda pravnuki, ki še verjamejo v Božička. Božič s pravnuki je za kraljico najlepše darilo, in prav zaradi pravnukov zadnja leta neizmerno uživa v pripravah na praznik in v samem praznovanju. Nič manj kot kraljica pa ne uživajo in se veselijo tudi Britanci, ki si decembra radi privoščijo kako šalo na račun kraljeve družine.

V muzeju voščenih lutk v Londonu so lutke članov britanske kraljeve družine šaljivo oblekli v pisane božične puloverje in s tem razveselili številne obiskovalce.

V muzeju voščenih lutk v Londonu so lutke članov britanske kraljeve družine šaljivo oblekli v pisane božične puloverje in s tem razveselili številne obiskovalce.

Več v tiskanih Zvezdah (št.51/2016)