Zgodbe

Janina preobrazba: Polepšana mati korajža

Andreja Comino
7. 4. 2024, 07.30
Deli članek:

»Še dobro, da ne vemo vnaprej, kaj nas čaka, sicer bi se verjetno vdali, saj nam bi bilo prehudo. Ko gledam danes nazaj, res ne vem, od kod sem vzela moč, da sem šla čez najtežje, kar se človeku lahko zgodi, to je smrt otroka, in potem našla moč in pogum tako za vnovično materinstvo, službo in še za svoj posel,« je povedala 48-letna Edita Juršič iz Slovenske Bistrice. V vsakdanjem življenju se posveča delu in drugim, zato je bila neznansko vesela prostega dne, prekrasne pričeske in ličenja, novih oblačil ter fotografiranja.

Mateja J. Potočnik
Edita Juršič

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Lamija Kahrimanović, frizerski studio Ta&Ša za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

»Zdaj sem že dolgo v Slovenski Bistrici, prva leta svojega otroštva pa sem preživela v okolici Maribora. Pri šestih letih smo se preselili v štajersko prestolnico in nanjo sem  se hitro privadila, saj so otroci prilagodljivi in hitro poženejo korenine,« je pripovedovala Edita. Želela si je postati odvetnica, a študij ni bil mogoč, saj sta se njena starša ločila in je bila finančna situacija doma precej negotova. »Vendar mi to ni vzelo ne poguma ne sanj. Potem ko sem dolga leta pridno delala, sem se pri 37. odločila za nadaljevanje šolanja. Res se je bilo bolj zahtevno učiti, saj je bilo treba študij usklajevati z družino in delom, vendar pa je bila dodatna motivacija to, da je bilo treba šolanje plačati, zavedala sem se tudi, da vse to počnem zase. Prej se mi je dolga leta zdelo, da se učim za mamo,« je priznala Edita, ki se je zaradi svojega podjetja odločila za študij ekonomije.

»Sicer delam kot varnostnica, v čemer zelo uživam, še posebej ker čez teden delam na Upravni enoti Slovenska Bistrica, ob koncih tedna pa na koncertih. Tako sem imela priložnosti slišati koncerte Žana Serčiča, pa Marka Škugorja in drugih glasbenikov. To delo je krasno: zastonj si na koncertu, pa še plačan za to,« se je smejala. Na dodatno, podjetniško pot pa se je podala po naključju. Začelo se je s trgovino za »air soft« opremo, v kateri sta bila tudi preša in tiskalnik. Razmišljala je, kako bi ju uporabila, in se domislila oblikovanja. Strankam je začela ponujati majice, znake in druge stvari. Podjetje je počasi raslo. »Zdaj imam v ekipi čudovitega tiskarja, nadarjenega grafičnega oblikovalca in zanesljivo komercialistko. Skupaj ustvarjamo in oživljamo ideje na papirju, tekstilu in drugih materialih. Z ljudmi, ki se name obrnejo za svetovanje in pomoč, vedno pridemo do zaključka, da sta sprememba in skok iz cone udobja ključ do uspeha,« je povedala Edita, ki je šla tudi zasebno čez zelo hude preizkušnje.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 14., 2. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!