Zgodbe

Kako smo našli obraz za prvomajsko naslovnico

M.Š.
29. 4. 2024, 04.30
Posodobljeno: 29. 4. 2024, 04.34
Deli članek:

Za Janino naslovnico ni vedno lahko najti modela, a naša fotografinja Mateja Jordovič Potočnik je namazana z vsemi žavbami, pa še ogromno ljudi pozna.

Mateja J. Potočnik
Navdušil nas je šopek štirih kuharic: Šejla, Željka, Božena in Zlatiborka, na stopnicah pa smo ujeli še snažilko Đenano.

 Njena energija in odprt karakter pritegneta k njej podobne ljudi. Med njenimi dragimi znanci oziroma prijatelji je tudi Suzana Antić, ravnateljica Vrtca Trnovo. Mateja jo je prosila za modele, Suzana pa jo je takoj povabila v vrtčevsko kuhinjo. In tam nas je navdušil šopek štirih kuharic: Šejla, Željka, Božena in Zlatiborka, na stopnicah pa smo ujeli še snažilko Đenano. »Vse prihajajo iz Bosne in Hercegovine in vse brez izjeme so dobrovoljne, luštne, zabavne. To so ženske, polne veselja in sreče! Pa z minimalno plačo,« nam je po fotografiranju zaupala Mateja, ki je za popotnico dobila še okusno kokosovo rezino. Posebej sta se začutili z Željko, ki je v Slovenijo prišla iz Banjaluke, vendar se ni pustila prepričati, da bi zasijala na Janini naslovnici. Pa drugič, kajne, Željka? Se je pa opogumila Zlatiborka, mamica z nežnim pogledom. Hvala, dame!

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!