Zgodbe

Janina preobrazba: Najlepša v čarobnem svetu zvoka

Andreja Comino
3. 3. 2024, 07.00
Deli članek:

Vile rojenice so bile zelo radodarne, ko so Gordani Buh Žgajner v zibelko polagale darove. Zdi se, da česarkoli se loti, se to spremeni v zlato. In tega je pri njej res veliko: je profesorica flavte in dirigentka, v zadnjem času pa se ukvarja še z novim in nadvse zanimivim področjem v glasbi – je specialistka za zvočno podobo podjetja (sonic branding). Obenem je tudi mama na kvadrat. V vsem tem vrtincu obveznosti si je vendarle podarila nekaj trenutkov zase. Z veseljem je prišla na preobrazbo.

Mateja J. Potočnik
Gordana Buh Žgajner

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: LITERAM TERAPEVTKA Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

»Glasba me spremlja že od malega. Od vseh instrumentov me je najbolj pritegnil čaroben zvok flavte, ki sem jo že zelo zgodaj začela igrati in vaditi, seveda pod budnim očesom profesorice v glasbeni šoli. Posvečanje flavti sem nadaljevala s študijem v Avstriji, ki me je izoblikoval tako kot glasbenico kot izbrusil kot človeka. Oditi v poznih najstniških letih od doma v tujino je bil zahteven zalogaj,« pove Gordana, ki se je v Slovenijo redno vračala nastopat. Glasba je simpatični glasbenici prinesla tudi moža. Njen Vid je namreč cenjen glasbenik doma in v tujini.

Kljub uspešni karieri flavtistke in profesorice flavte so Gordanina velika ljubezen oder in koncerti. Je dirigentka super big banda GB`s lab, v katerem je združila same vrhunske glasbenike, ki so tudi njeni dragi prijatelji in komaj čakajo, da gredo spet skupaj na odre. Osrečujejo pa jo tudi fantje in dekleta iz njenega prvega big banda, ki mu dirigira že celih triindvajset let. To so njeni dragi Špičikuc orchestra. Gordana si je za prednostno nalogo določila družino.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 9., 27. februar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!