Nasveti

20 skrivnosti za ohranjanje mladosti

jk
3. 3. 2024, 07.00
Deli članek:

Za vse, ki bi radi ostali večno mladi, smo zbrali dvajset nasvetov, kako nam lahko to kar najbolje uspe po naravni poti. Te navade bodo z vašega obraza zabrisale vsaj nekaj let, telo pa bo v boljši formi.

revija Jana
Staranje? Ne, hvala!

Pogosteje stojmo

Ljudje preprosto preveč sedimo. To pušča prav neprijetne posledice, med drugim zakrčene mišice in slabo prekrvitev. Sedenje je lahko tudi razlog za pojav diabetesa, pravijo strokovnjaki. Raziskave namreč kažejo, da več kot 11 ur sedenja ali poležavanja na kavču zmanjšuje pričakovano življenjsko dobo. Zato čim pogosteje vstanimo: med telefoniranjem lahko stojimo, še bolje bo, če bomo hodili, tudi doma poskrbimo, da ne bomo samo poležavali pred televizijo, ampak med vsakim odmorom za reklame vstanimo. Čim več poti opravimo peš.

Pijmo čaj

Popijmo čim več zelenega čaja: najbolje pet skodelic dnevno. S tem priskrbimo organizmu dovolj katehina, posebnega rastlinskega barvila, ki ščiti celice in ima pomlajevalni učinek, saj ščiti telo pred škodljivimi vplivi prostih radikalov.

Družba mladih

Obkrožimo se z mlajšimi in vitalnimi ljudmi ter se z njimi aktivno družimo. Navdihujmo se pri njih, spremljajmo spremembe na glasbenem področju in bodimo na tekočem z novimi hiti, učimo se njihovih hobijev. Nič hudega, če kaj ni čisto po našem okusu – družba mlajših nam pomaga ohranjati mladostnost.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 9., 27. februar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!