Zgodbe

Janina preobrazba: Rada se prepušča toku življenja

Andreja Comino
3. 12. 2023, 06.30
Deli članek:

»Človek res ne ve, kam ga pripelje življenje. Morda je sreča ravno v nepredvidljivosti, da se prepuščaš in sprejmeš, kar se ti ponudi. Nikoli si nisem mislila, da bom po končani srednji zdravstveni šoli svojo poklicno priložnost našla v igralništvu, kjer vztrajam že dobrih dvajset let,« je povdala 40-letna Mariborčanka Jasmina Marin, ki se je za preobrazbo odločila spontano. Rekla si je, če ne poskusi, se ne bo zgodilo. »Zanimivo je poskusiti kaj novega, spoznati ekipo in dobiti vpogled, kako te stvari potekajo. Si pa vsaka ženska kdaj zaželi, da se jo malo razvaja in osveži. Hvala za priložnost,« je bila ganjena.

Mateja J. Potočnik
Jasmina Marin

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Maja Škrlep, Frizerski studio  Cut & Grow Mengeš za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

»V Mariboru živim že vse življenje in tu neskončno uživam. Ima vse, kar imajo veliki: od krasnih in prijaznih ljudi, vedno pripravljenih pomagati, pa tudi kaj ušpičiti, do kulture in prekrasne pokrajine. V nekaj minutah si iz najožjega središča mesta v neokrnjeni naravi Mariborskega Pohorja, ki ponuja veliko možnosti za rekreacijo,« Jasmina ni skrivala navdušenja. Po končani osnovni šoli se je odločila za srednjo zdravstveno in jo tudi uspešno končala. Nato pa je po spletu naključij začela delati v igralništvu. V kazinoju dela že dvajset let, zadnjih šestnajst kot krupjejka.

»To delo me zelo veseli kljub delovniku, ki je čisto drugačen od običajnega. Delam večinoma ponoči in ob koncih tedna, ker je takrat največ igralcev. Nekako sem se navadila na tak ritem in okrog njega zgradila svoje življenje,« je povedala. V prostem času je rada v naravi, predvsem hodi in teče. To je njena najljubša aktivnost. In ker je zelo radovedna in vsestranska ženska, uživa tudi v drugih stvareh. Še posebej rada in spretno se vrti po kuhinji: »Zelo me veseli peči sladice za bližnje, vendar pa se vedno znova trudim poiskati nov način, kako pecivo narediti dobro, a zdravo. Tako se sladkamo brez slabe volje. Ob večerih, ko sem prosta, posežem po kaki dobri knjigi ali filmu. Obožujem poletje, naravnost navdušena sem nad soncem in toploto. Ugotavljam, da je naša ljuba Slovenja zelo lepa in raznolika država, vendar zame prehladna. Tudi v poletnih mesecih. Zato me je od nekdaj vleklo v tujino, v tople kraje. Želela bi se preseliti nekam, kjer je zmeraj toplo, vendar je to za zdaj še neuresničena želja. Nekaj popotniške strasti in želje po toplih krajih sem si v preteklih letih uresničila s potovanji.« Vsakega novega potovanja se zelo veseli in ga tudi z veseljem načrtuje. Tudi v novem, petem desetletju življenja ji idej zlepa ne zmanjka.

Mateja J. Potočnik
Jasmina Marin prej

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Včasih grem k frizerju vsak teden, drugič pa mineta dva meseca, preden utegnem obiskati frizerski salon. V vseh teh letih sem preizkusila najrazličnejše oblike in dolžine pričesk. Pri tridesetih sem se pobarvala s čokoladno temno rjavo, vendar sem ugotovila, da ta odtenek ne pristoji moji polti,« je frizerki povedala Jasmina, ki je na preobrazbo prišla s svetlimi lasmi s prameni. Z veseljem se ji je prepustila in skupaj sta poiskali najustreznejši odtenek blond barve, za popestritev pa ji je naredila še dodatne svetle pramene. Prav nič žal ji ni bilo svojih dolgih las, ko ji jih je skrajšala za dobrih deset centimetrov.

»Veliko več pozornosti kot ličenju namenjam negi koži. Uporabljam posebne preparate za tonus kože, s čimer si prizadevam upočasniti procese staranja. Dosti hodim na nege, microneedling in podobno,« je mojstrici ličenja povedala Jasmina. Manca ji je najprej s korektorjem pokrila rdečico na obrazu, nato pa izenačila polt s tekočo podlago, ki jo je utrdila še s podlago v prahu. Nato ji je veke najprej osenčila, potem pa še občrtala s svinčnikom. Čisto na koncu ji je s svinčnikom še poudarila usta in nanesla šminko.

Objavljeno v reviji Jana, št. 48, 28. november, 2023.

Mateja J. Potočnik
Jasmina Marin potem

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!