Zgodbe

Zakonca o skrivnem svetu svinganja v Sloveniji: Življenje si rada začiniva s skupinskim seksom

Vesna Meško
28. 11. 2023, 04.00
Deli članek:

Si predstavljate, da se v soboto zvečer s partnerjem skrbno uredita in jo mahneta na vroč zmenek s še enim parom? Ne? Verjamem. A to vsaj dvakrat na mesec počneta Rok in Samanta, zakonca iz Celja, ki si življenje že nekaj let prav sočno pestrita s skupinskim seksom. Prav ste prebrali. Moja sogovornika sta tokrat svingerja, ki sta mi nič kaj sramežljivo razkrila in pokazala, kaj vse se skrito pred očmi javnosti dogaja v naši podalpski deželi. Ste postali radovedni? Potem pa brž z menoj na intimno potovanje v skrivni svet svinganja!

Shutterstock
Nekateri ljudje imajo sila pestro spolno življenje ...

Veste, nekateri ljudje imajo sila pestro spolno življenje, pa čeprav bi jim na prvi pogled pripisali, da najbolj uživajo na kavču, pod odejo, s knjigo v roki in dišečo pokovko v naročju. Zakonca, ki sem ju spoznala, bi verjetno s knjigo in pokovko počela vse kaj drugega, a preden vas popeljem skozi vrata pregreh, morate vedeti, kaj svinganje sploh je. Lahko bi rekli, da gre za spolno aktivnost, ki vključuje, združuje in prepleta več oseb. V teoriji to pomeni, da se paru pridruži ena oseba ali par, razvneta druščina pa se potem prepusti intimnim užitkom, bodisi v vlogi opazovalca seksa, nekoliko milejše priključitve z božanjem in oralnim seksom ali pa zajadrajo v kar konkretno menjavo spolnih partnerjev. Par, ki se zamenja, lahko intimo poišče v drugem prostoru, drugi se radi namestijo nedaleč proč, da s pogledom spremljajo naslado drug drugega, tretji, najbolj divji, pa se strasti prepustijo tesno drug ob drugem, z možnostjo kroženja in intimnega povezovanja. Ja, temu lahko rečemo kar skupinski seks! Zaprite no usta – bojda je vse stvar dogovora!

Zdaj pa k stvari. Saj veste, med teorijo in prakso je običajno razlika, kakor tudi med tem, kar pričakuješ in kar dejansko doživiš. Nemara pa vas še najbolj zanima, kakšni so ti ljudje, ki uživajo posteljne radosti, prepleteni v presto. Pa kje za vraga se sploh najdejo?! Uh, preprosto, le vedeti morate, kje so skrivna vrata v svet užitka ...

Shutterstock
Skriti svet užitka čisto blizu vas.

Svinganje v praksi: izpoved pohotne Samante in malce zadržanega Roka

Ko sem Samanto prvič videla, sem takole čez palec ocenila, da je resna, vase zaprta ženska, oprtana z bremeni, zaradi katerih ne more zajeti sape s polnimi pljuči. Oh, kako sem se motila! Ta 32-letna svetlolaska še kako pogosto lovi sapo, hkrati pa je zagotovo najbolj sproščeno in neobremenjeno bitje, kar sem jih imela priložnost srečati. O spolnosti govori, kot bi kramljala o pripravi kakšne slaščice, pa hkrati s takšno radostjo, da jo je veselje poslušati. Vidi se, da obožuje seks, opazim pa tudi, da jo Rok, njen simpatični, a precej resnejši soprog, vseskozi požira z očmi. Zanimiva sta. On velik, plečat, z redko poraščenimi lasmi, sicer pa sveže obrit, negovan, ona visoka, dolgolasa in polnejše postave, z oblinami, ki jih zna presneto dobro nositi.

»Sta vidva prepričana, da nista svež par?« ne morem, da ne bi izrazila dvoma. »Otroka imava in osem let sva poročena,« se zahihita Samanta, ki ne ovinkari in takoj pove, da ima s svinganjem več izkušenj kot Rok. Sama je v ta svet vstopila zelo zgodaj, sprva kot dekle, ki se pridruži parom. »Od nekdaj me je mikala misel, da bi se zapodila med ženske noge. In obratno, seveda. Ampak pri seksu potrebujem tudi moškega. Paše mi igranje z žensko, a na koncu želim, da me moški (še raje pa več njih) konkretno obdela z vseh strani,« iskreno pove in z roko tleskne po soprogovem stegnu. Pa on? Ni videti, da bi bil ljubosumen. Samo daje takšen vtis? Se pretvarja, hlini, laže sebi, njej, meni, vam? »Ne, nisem ljubosumen. Nobeden od naju ni ljubosumen, če bi dvomila o tem, niti ne bi bila skupaj. Oba strogo ločujeva ljubezen in seks. Tu ni nobenih čustev, gre zgolj za užitek,« razloži Rok, Samanta pa pripomni, da je zanjo svinganje kot nekakšen hobi, v katerem neizmerno uživa. Hobi? »No ja, kot planinarjenje.« Zgrabi me smeh, a se zadržim.

»Glej, v bistvu sva takšna kot povprečni zakonci. Hodiva v službo, skrbiva za družino in dom, jaz imam še veliko dela z bolnimi starimi starši, Rok pa se precej posveča popoldanski obrti. Ne bom lagala, stresno je in pogosto težko. Ampak seks naju sprosti. Po svinganju sem polna energije. To je najina nagrada, ki si jo privoščiva, kadar najdeva čas. Poleg tega je zaradi teh popestritev tudi najino vsakdanje spolno življenje neprimerljivo boljše.«

Kljub pojasnilu se mi zdita nenavadna zakonca. A kdo sem jaz, da bi sodila? Povesta mi, da tako razmišljujoči zakonski pari spet niso taka redkost, da pa je med svingerji precej več svežih parov ali samo ljubimcev, ki skupaj uživajo adrenalinsko spolno življenje. »No, pa tistih zdolgočasenih parov, ki so tik pred koncem, pa bi radi rešili razmerje s popestritvijo.« Razumem, ampak kje jih najdeta?

Kako si na videz povprečni pari izpolnjujejo žgečkljive sanje, kje se nahaja skrivni svet užitka, kako je videti najbolj vroča dogodivščina in ali je življenje svingerjev res tako radostno in brezskrbno?

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 48, 28. november, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!