Zgodbe

Janina preobrazba: Hvaležnost ji je spremenila življenje

Andreja Comino
19. 2. 2023, 06.00
Deli članek:

Velika preobrazba Andreje Goropevšek, ki je že kot majhna deklica doživela veliko življenjskih preizkušenj. Preverite, kako smo jo razveselili ...

Mateja Jordovic Potocnik
Andreja Goropevšek prej in potem


Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: LITERAM terapevtka Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Trgovina Maks, Ljubljana

»Od nekdaj nosim v sebi  željo, da bi bilo vsem ljudem na tem svetu dobro, da bi vsi našli način, da izpolnimo in osmislimo svojo življenje, da bi bili srečni. Rada pomagam pri teh procesih, rada stojim ljudem ob strani. Tudi takrat, ko je težko ali boleče. Na sebi sem preizkusila že mnogo pristopov in tehnik, to, kar deluje pri meni, podelim z drugimi. Izmed vsega na svetu je zame najlepši občutek, ko te nekdo pogleda v oči in reče: »Hvala.« Občutek hvaležnosti, ki te objame ob iskreni zahvali, je zame največja nagrada,« pravi 34-letna Andreja Goropevšek iz Lok pri Taboru, ki je svojo željo po pomoči drugim uresničila tudi v knjigi Moja pot do osebne sreče (31-dnevni program hvaležnosti in mnogo več).

Andreja je mladost preživela na Bezovju nad Zrečami. Že kot majhna je doživela veliko življenjskih preizkušenj. »Pri desetih letih sem izgubila očeta. Njegova smrt je bila hipna in povsem nepričakovana. Moja mami je ostala sama z nami tremi, brat je imel takrat enajst let, sestra pa štiri mesece. Milo rečeno, bilo je zelo težko. Takšna preizkušnja te vede ali nevede popelje na pot raziskovanja sebe. Začneš si postavljati 'težka' vprašanja. Kdo sem? Zakaj sem? Čemu on? Zakaj mi? Tudi danes ne morem reči, da poznam vse odgovore, sem pa našla v sebi mir in sprejemanje, da je tudi v težkih preizkušnjah moč najti nekaj lepega. Verjamem, da je bila prav ta izkušnja ključna pri tem, da sem danes to, kar sem. Čuječa, čuteča, ljubeča duša,« pove Andreja, ki je kot strokovna sodelavka zaposlena v farmacevtskem podjetju. Vse življenje pa se posveča raziskovanju sebe.

»Sem pisateljica, umetnica, praktik ho'oponopono, praktik BARS in raziskovalka različnih področij življenja. Od lanskega leta pa sem tudi prostovoljka pri Slovenskem društvu Hospic. Najraje raziskujem sebe. Osebna rast je eno izmed področij, ki me zelo navdihuje. V prostem času rada raziskujem tudi različne masažne pristope, ki so jih deležni predvsem moj mož in ožja družina. Zaradi vseh preizkušenj, ki sem jih dala skozi v življenju, in kopice stvari, ki sem jih odkrila, spoznala ter se naučila, sem lani napisala in izdala svojo prvo knjigo Moja pot do osebne sreče. Zasnovana je kot 31-dnevni program hvaležnosti, v katerem so za vsak dan zastavljene vaje, ki nam pomagajo pri razvoju občutka hvaležnosti v sebi. Vendar je ta knjiga mnogo več kot le zbirka vaj. Prav vsako poglavje izhaja iz mene in mojih izkušenj, mojih padcev ter vzponov. Vse, kar delim z ljudmi, vedno izhaja iz mene. Nikoli ni samo šolsko ali teoretično, vedno je tudi čustveno. Pri meni pač ne gre drugače,« pravi Andreja, ki počne toliko stvari, da je težko vse opisati.

Andrejo lahko bolje spoznate tekom prispevka, ki ga lahko v celoti preberete v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Rada imam spremembe, na dve ali tri leta si privoščim spremembo pričeske. Sicer pa grem k frizerju nekajkrat na leto, da mi postriže konice, občasno si spremenim tudi barvo,« je Andreja povedala frizerki Nataši. Na preobrazbo je prišla z blond lasmi srednje dolžine. Imela pa je tudi težavo – brez vzroka ji je izpadlo kar nekaj las. Zato sta se s frizerko dogovorili, da je ne bo pretirano strigla, temveč bo z barvanjem dosegla učinek bujnejše pričeske. Pobarvala jo je z nežnimi barvami, za popestritev (in navidezno bujnost) pa ji je naredila še pramene.

Andreja se je hitro zaklepetala z mojstrico ličenja Manco Maselj. Zaupala ji je, da od kozmetičnih pripomočkov uporablja le kremo za dnevno nego in maskaro. Manca ji je najprej oblikovala obrvi, nato pa iz svojega bogato založenega kovčka z ličili izbrala senčila v pastelnih odtenkih za veke, na trepalnice ji je nanesla veliko črne maskare, na usta pa oranžnordečo šminko.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!