Nasveti

Razstrupimo telo in dušo

Sonja Grizila
18. 2. 2023, 07.00
Deli članek:

Osvobodite svojo dušo strupenih snovi, kot so jeza, bes ali razočaranje.

Profimedia
dihanje

Nepravilna prehrana, pa tudi strupi iz okolja in stres nenehno obremenjujejo naše telo. Pomagamo mu lahko z ustreznimi živili in preprostimi, učinkovitimi vajami. Redno je treba skrbeti tudi za čiščenje čustev.

Nadihajte se
Stres in slabo voljo učinkovito odpravlja vaja či gong. Zaprite oči. Jezik položite za zgornje sekalce, vdihnite in si predstavljajte, kako po vašem telesu stečeta dobrodejen mir in nova moč. Pri izdihu spustite jezik in začutite, kako stres zapušča telo. Pomahajte mu v slovo!

Tudi odnosi zastrupljajo
Prijateljica, s katero se nimate več o čem pogovarjati, odnos, za katerega čutite, da je napačen …, veliko odnosov se oklepamo v upanju, da bo nekega dne spet bolje. Za dušo in srce je koristneje, če priznate zmotno »investicijo« in ustrezno ukrepate. Le tako se vam bodo lahko odprle nove poti.

Popolna sprostitev
Masaža sprošča napetosti, izboljšuje prekrvitev, odplavlja odpadne snovi iz telesa. Še posebno učinkovit je šiatsu, ki s tehniko pritiskanja stimulira meridiane in tako krepi organe.

Profimedia
Tudi masaža vpliva na sprostitev telesa in duha.

Slastno razstrupljanje
Malinov smuti z ananasom je slasten in neverjetno zdrav. Ananas in maline vsebujejo snovi, ki izboljšajo izgorevanje maščob, krepijo imunski sistem, spodbujajo delovanje prebavnih sokov in odplavljajo strupe iz telesa. V mešalniku dobro pretlačite 500 gramov zamrznjenih malin, nekaj kosov ananasa in sok dveh pomaranč. Po želji razredčite z vodo in uživajte.

Načrpajte si energijo
Zasuk v sedečem položaju spodbuja delovanje ledvic, trebušne slinavke, črevesja, jeter in vranice. Notranji organi in možgani so tako bolje prekrvljeni, celotno telo pa si načrpa novo energijo. Položaj na vsaki strani zadržite za nekaj vdihov in izdihov.

Prikličite trenutke sreče
Sprehod po plaži. Dolg poljub. Prelep sončni zahod na dopustu. Izplača se, da si v svoji glavi naložite zasebno zbirko spominov. Nevrologi so namreč ugotovili, da se že ob spominu na nekaj lepega začnejo v telesu izločati endorfini. Ti hormoni sreče preplavijo naše telo s pozitivno energijo, razbremenijo srce balasta, dušo pa negativnih misli.

Zanimivosti o najboljših razstrupljevalnih živilih ter zeliščnih čajih, ki pomagajo pri razstrupitvi, pa vas čakajo v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!