Zgodbe

Revija z dvema imenoma

Uredništvo
17. 6. 2019, 23.00
Deli članek:

Naprej v nove Zarje, smo si rekli pred skoraj natanko štirimi leti, ko smo izgubili pravico do imena in logotipa Jana. In se je rodila Zarja, ki je prvič izšla v torek, 23. junija 2015. Janino ime in logotip je njuna lastnica banka kakšno leto pozneje prodala novemu lastniku, ki jo je poskušal oživiti. S prvim julijem pa se Jana, naš mali zombi, vrača domov.

Shutterstock
...

Uspeh Zarje, ki so ji sprva vsi škodoželjno napovedovali hiter propad, ponazarja zmago vsebine nad logotipom. Bralcem smo rekli, sami se odločite, ali se vam zdi, da je duša revije v njenem imenu in tipografiji črk, ali v ljudeh, ki jo ustvarjajo. Naši bralci so izbrali in Zarja je zacvetela. Postala je najmlajša slovenska družinska revija z najdaljšo tradicijo. In obstala.

Z julijem pa se zdaj v naše naročje vrača Jana. Kaj storiti, smo se spraševali, naj ostanemo Zarja, ki se je že dobro prijela? Naj še bolj zmedemo bralce in spet postanemo Jana? Rešitev, ki smo jo izbrali, je nekje vmes: Zarja bo ostala Zarja, le da se ji bo na naslovnici pridružilo še eno ime, Jana, notranjost pa bo obogatilo šestnajst novih strani. V novi podobi se prvič beremo v torek, 2. julija.

In čeprav smo to že večkrat storili, menimo, da ni zahvale nikoli preveč, in zato še enkrat: hvala vam. Vam vsem. Vsem bralcem Zarje, Jane, Zarje-Jane, karkoli že smo. Hvala za zvestobo. Hvala za zaupanje. Mi vam bomo zvesti še naprej.

Uredništvo

Zarja št. 25, 18.6.2019