Nasveti

Zakaj je dobro piti vročo vodo

Lara Jelen
19. 4. 2024, 04.00
Deli članek:

Ste se kdaj počutili popolnoma prazne? Ali pa morda opažate, da veliko delate in malo postorite ter da vaš um ni več tako oster in zmogljiv, kot je bil nekoč, sprašuje Andrej Majes, ajurvedski terapevt in zeliščar. S preprostimi rešitvami si lahko ponovno dvignete počutje, vitalnost in moč, razkriva. Ena izmed tisočletnih skrivnosti dolgoživosti in pomlajevanja je čiščenje telesa s pitjem vode. Tekst: LARA JELEN

revija Jana
Tisočletna skrivnost dolgoživosti in pomlajevanja

»Kot izkušen terapevt razumem davek, ki ga stres lahko pusti na telesu in umu. Tukaj sem, da vam pomagam premagati to oviro s preprosto, a učinkovito rešitvijo, ki ne vključuje zdravil ali zapletenih rutin. To je vaša priložnost, da napravite prvi korak k svoji celostni preobrazbi,« spodbuja Andrej Majes. Njegov nasvet? Pijte vročo vodo!

Popolna obnova

»Telo ustvarja strupe in toksine kot stranski produkt metabolizma ves čas. Ko sem v zadnjih petnajstih letih pomagal več tisoč strankam s podobnimi težavami, sem videl, kako lahko čiščenje telesa popolnoma obnovi telo in duha. Ena najpreprostejših in najučinkovitejših rešitev za odstranjevanje nečistoč iz telesa je pitje vroče vode. Ali vsaj dovolj prekuhane vode, ki ima na naše telo globok učinek, saj prečiščuje. Samo poglejmo vreme: kadar po dežju posije sonce, se nebo zjasni, prej pa je ozračje naelektreno in zadušljivo. Po nevihti se zrak prečisti. Podoben učinek ima na nas pitje vode, vendar obstaja pri pitju vroče vode pomembna razlika,« omeni.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 16., 16. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!