Nasveti

Na pomoč, alergija! Kaj vse vam lahko pomaga?

Uredništvo
13. 4. 2024, 07.00
Deli članek:

Spomladanske alergije z nenehnim izcedkom iz nosu, kihanjem, srbečimi solznimi očmi in ponavljajočim se kašljem so lahko zelo neprijetne. Na srečo je na voljo kar nekaj naravnih metod in pripomočkov, da bomo lažje preživeli pomladno cvetenje narave, ki je čudovito, a za alergike žal tudi nadležno.

revija Jana
Kaj vse vam lahko pomaga?

Bioresonanca briše alergijski zapis v telesu, in če je uspešna, se alergijska reakcija ne more več sprožiti. A s terapijo se išče tudi vzrok, zakaj se je alergija pojavila. Lahko smo preobčutljivost že podedovali, morda je telo polno odpadnih snovi, lahko nam izločevalni organi slabše delujejo. Največkrat je potrebna ob terapijah še sprememba prehrane in življenjskega sloga.

Naturopatija lahko pomaga z živili, ki v tem letnem času krepijo jetra (regrat, radič, koprive, cikorija in koromač), kopeljo iz njivske preslice, zdravimi obroki (sadje, prosena kaša, enolončnice, radič s fižolom ... ). Z jedilnika umaknimo kavo, čokolado, oreščke, razhudnike, vse sire in svinjsko meso. Privoščimo si dober probiotik, a vedeti moramo, da kura traja vsaj dva meseca.

Laserska akupunktura spodbuja akupunkturne točke na ušesih in glavi, klasično zabadanje igel ni več potrebno. Med terapijo je bolnik v stiku z alergeni preko njihovega elektromagnetnega valovanja, in tako imunski sistem v prihodnje problematičnih snovi ne prepozna več kot alergene. Terapija nima stranskih učinkov in jo lahko izvajajo celo pri dojenčkih.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!