Nasveti

Moj najljubši recept: odlični puhasti vaflji

Lara Jelen
25. 3. 2024, 04.00
Deli članek:

25. marca, na materinski dan, praznujemo tudi mednarodni dan vafljev. Nina Strnad pravi, da je zanje našla odličen recept. Pri njih doma gredo za med.

Shutterstock
Odlični puhasti vaflji

Sestavine

  • 250 g moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • večji ščep soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 jajci
  • 300 ml mleka
  • 80 ml stopljenega masla/olja
  • vaniljev izvleček

Priprava

1. Vklopimo pekač za vaflje.
2. Jajčni beljak stepemo v čvrst sneg.
3. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi mleko, stopljeno maslo in jajčni rumenjak. Vsebino iz obeh posod združimo, premešamo ter počasi in nežno dodajamo jajčni beljak.
4. Ko je masa enotna, jo z veliko žlico nanesemo na sredino pekača, zapremo in počakamo, da se zlato zapeče (pribl.  5 min).
5. Postrežemo s čokoladnim namazom, marmelado, gozdnimi sadeži, smetano ali drugim želenim dodatkom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 12., 19. marec, 2024.

Šimen Zupančič
Nina Strnad, pevka

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!