Nasveti

Nori na brokoli

Lara Jelen
17. 3. 2024, 07.00
Deli članek:

Spominja na pomanjšano zeleno drevo z bogato krošnjo. Prvi so ga gojili Perzijci in Kitajci, v Evropi pa so ga najprej posvojili Italijani. V Anglijo je prispel kot »italijanski špargelj«, sicer pa je prava zakladnica mikrohranil in zato zelo dobrodošel del naše prehrane. Govorimo o brokoliju, kajpak. Zamešajmo ga v testenine, iz njega pripravimo slastno juho ali pa z njim popestrimo lazanjo.

Profimedia
Testenine z brokolijem

Testenine z brokolijem

Sestavine

400 g testenin

sol

1 brokoli

80 ml oljčnega olja

3 stroki česna

malo čilija

60 g parmezana

100 g rukole

sok 1/2 limone

Priprava

1. Testenine skuhamo v osoljeni vreli vodi. Brokoli očistimo, razdelimo na dele in na kratko skuhamo v slani vodi.

2. V ponvi na olju prepražimo sesekljan česen in dodamo čili. Dodamo brokoli in premešamo. Na hitro še malo popečemo. Po želji zalijemo z žlico ali dvema vode, v kateri smo skuhali testenine. Primešamo kuhane in odcejene testenine.

3. Po okusu začinimo in potresemo s parmezanom. Testenine postrežemo z rukolo, zmešano z oljčnim oljem in limoninim sokom.

NAMIG

Kdor želi malo več omake, lahko testeninam z brokolijem primeša žlico ali dve kisle smetane.

Še več slastnih receptov iz brokolija vas čaka v reviji Jana,  št. 11., 12. marec, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!