Nasveti

Koledar neuradnih praznikov: FEBRUAR

Jelka Sežun
1. 2. 2024, 09.00
Deli članek:

Nov mesec, novi razlogi za proslavljanje. Tudi če iz previdnosti izpustite dan golote v službi, še vedno ostane pretežno nora kopica drugih izgovorov za fešto. Še posebej se veselimo dneva brez politike!

Shutterstock
-

Čet., 1. 2.

Dan optimista

Vsak prvi četrtek v februarju je dan vseh, ki v prihodnost zrejo z vero, da bo vse dobro. Proslavite ga tako, da naredite nekomu drobno prijaznost, ste prijazni do sebe (počnite nekaj, kar imate res radi), ves dan razlagate, da je kozarec na pol poln. In seveda berete Voltairov roman Kandid ali optimizem.

Dan pohorske omlete

Prvega v drugem mesecu leta Američani proslavljajo sladico baked Alaska (biskvit s sladoledom, obložen s stepenimi beljaki, na hitro spečen pri visoki temperaturi), pa smo si rekli, postojte, postojte – zakaj pa ne bi proslavili svoje sladice? In zato 1. februar slovesno razglašamo za praznik izvrstne, a hudo podcenjene POHORSKE OMLETE. 

Pet., 2. 2.

Dan golote v službi

No, če delate od doma – dan je proslava svobode in fleksibilnosti, ki jo omogoča delo od doma. V službi pa mogoče raje ne.

 Sob., 3. 2.

Dan sladoleda za zajtrk

Na neki mrzel zimski dan pred 60 leti si ga je izmislila mama šestih zdolgočasenih otrok. Od takrat je svet lepši.

 Ned., 4. 2.

Dan, ko se zahvalite svojemu poštarju

Oh, ti smola, pa ravno na nedeljo pade. No, potem ga proslavita v ponedeljek.

 Pon., 5. 2.

Dan nutelle

Na splošno zelo čokoladen dan, to je namreč tudi dan čokoladnega fondija. Čokolada je naša usoda, kaj moremo. Spodobilo bi se, da bi na ta dan nutello in čokolado prodajali s popustom. Mi že mislimo tako.

 Tor., 6. 2.

Dan jedilnih palčk

Bo treba na ta dan preskočiti pico, se zdi, ker se vse jé s palčkami. Razen če imate konsekotaleofobijo, nerazumen strah pred jedilnimi palčkami.

Sre., 7. 2.

Dan baleta

Ah, lep, lep praznik! Stopite na špičke in zaplešite. Potem pa v opero na predstavo.

Celoten koledar vas čaka v reviji Jana, št. 5., 30. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!