Nasveti

Mehiški piščanec v voku

Lara Jelen
27. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Tokrat smo pokukali v kuhinjo Challeta Salleta in ugotovili, da ne navdušuje zgolj s svojimi rimami, temveč tudi s pripravo okusnih obrokov. Zaupal nam je svoj recept za mehiškega piščanca z veliko zelenjave iz voka.

Shutterstock, osebni arhiv
Mehiški piščanec v voku

Sestavine

  • piščančje prsi
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 čebula
  • 1 bučka
  • 2 korena
  • 1 por
  • 1 vložena koruza
  • začimbna mešanica po okusu (mleta paprika, mlet česen, črni poper, kajenski poper, koriander, kurkuma in koromač)
  • malo timijana, rožmarina in origana
  • sol
  • riž ali tortilje (za prilogo)

Priprava
1. Zelenjavo in meso narežemo na trakce. Zelenjavo položimo v ogret vok po naslednjem vrstnem redu: čebula, korenje, paprike, por, koruza in bučka.
2. Meso začinimo in spečemo v drugi posodi. Z začimbno mešanico (lahko jo kupimo ali naredimo sami) začinimo tudi zelenjavo v voku.
3. Ko se meso speče, ga damo v vok z zelenjavo ter vse skupaj mešamo in kuhamo še 2 minuti. Za prilogo postrežemo riž, lahko pa tudi tortilje.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 4., 23. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!