Nasveti

Recept na preizkušnji: Mafini (skoraj) brez greha

B.J.V.
5. 1. 2024, 07.21
Deli članek:

Topijo se v ustih, v njih pa ne boste našli moke in tudi sladkorja ne. No, razen v čokoladi, ki jo skrijemo vanje. Če se med prazniki niste naveličali peke ali pa zdaj trpite za "odtegnitvenim sindromom" od sladkega, si jih le privoščite za dobro voljo.

Profimedia
Mafini

Sestavine  

  • 2 skodelici ovsenih kosmičev

  • 2 jajci

  • 2 srednje veliki banani

  • ¼ skodelice javorjevega sirupa

  • 1 čž pecilnega praška

  • 1 čž sode bikarbone

  • 1 čž vanilje

  • ¼ čž soli

  • ½ skodelice grškega jogurta

  • 1/2 čž cimeta

  • 100 g temne čokolade, narezane na drobne koščke

  • 150 g zamrznjenega jagodičevja

Priprava

1. Jagodičevje odtajamo na sobni temperaturi. Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija.

2. Ovsene kosmiče zmeljemo v ovseno moko, čokolado narežemo na drobne koščke. V mešalnik ubijemo dve jajci in ju zmiksamo, da narasteta. Dodamo druge sestavine in dobro premešamo. Nazadnje dodamo še ovseno moko in narahlo premešamo.

3. Maso do treh četrtin nadevamo v pekač za mafine, kamor smo prej dali papirnate modlčke za mafine. Po testu posujemo jagodičevje. Pečemo jih od 15 do 20 minut. Ali so pečeni, preverimo z zobotrebcem, ki mora biti, ko ga zapičimo vanje, skoraj suh. Pustimo jih v pekaču, da se ohladijo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,   št. 1., 3. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!