Nasveti

Napovedi astrologinje Eme Kurent: Kaj nam prinaša leto 2024?

LARA JELEN
28. 12. 2023, 04.00
Deli članek:

Ema Kurent je ena najuspešnejših astroloških prognostičark. In ena redkih, ki si upa napovedati tudi vremensko sliko v nekem obdobju. V svojem Luninem vodniku za leto 2023 je izrazila zaskrbljenost zaradi popolnega sončnega mrka v aprilu, ta je v Sloveniji in še nekaterih drugih državah srednje Evrope nastopil natanko na ascendentu, ki je občutljiva astronomska točka. Omenila je možnost ekstremnega in uničevalnega vremena še pol leta pozneje ter opozorila na kritične dneve. Vse se je uresničilo, za avgustovske poplave pravi, da so bile astrologične. Z zanimanjem smo torej prebrali njen sveži Lunin vodnik za leto 2024. Kaj nam položaji na nebu pripravljajo v bližnji prihodnosti, menda ja ne še več poplav?!

revija Jana
Kakšne so napovedi?

Lunin vodnik Eme Kurent je namenjen lažjemu načrtovanju vsakodnevnih opravil in dogodkov, v enem od poglavij pa so tudi tako imenovane mundane prognoze. Izkušena astrologinja pravi, da mrki pogosto prinašajo krize in uničenje, vplivajo pa tako na naravo kot družbo. Ekstremno vremensko dogajanje, ki smo mu bili priča letos, ima veliko opraviti tudi z ekstremno Lunino deklinacijo, ki bo v letu, ki prihaja, še višja.

Boljši obeti za slovensko zdravstvo

»V letu 2024 bosta nastala dva zelo močna mrka: popolni sončni mrk aprila in obročasti sončni mrk oktobra. Noben ne bo tako slabo vplival na Slovenijo, kot je tisti aprila, zato sklepam, da tudi tako zelo destruktivnih vremenskih dogodkov, kot so bili v 2023, pri nas to leto ne bo. Celo več – mrk, ki bo aprila 2024, bo imel lep, harmoničen aspekt z Luno v karti naše domovine Slovenije. To sicer ne bo vplivalo na naravo in vreme; spodbuda in rast, ki jo ta aspekt nakazuje, se bo nanašala bolj na družbo, ženske, pretok informacij, šolstvo, literaturo in tudi zdravstvo. Pričakujemo lahko, da bodo na tem področju zadeve končno krenile na bolje,« napoveduje in omeni, da bo po drugi strani ta mrk slabo vplival na velik del Evrope, predvsem na območja med 45 in 50 stopinjami severne zemljepisne širine, ki so bila »zaznamovana« že z letošnjim oktobrskim mrkom. »To lahko pomeni porast težav zaradi vedno večjih migracij, še več uličnega nasilja, vremenske neprilike in slab uspeh pri reševanju političnih in vojaških problemov.«

revija Jana
Ema Kurent

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  52, 27. december, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!