Nasveti

Začinjeni krompir iz pečice

Jana
19. 5. 2010, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Novi krompir gre v slast!

 Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 30 minut

Sestavine: 1 strok česna * sol * 2 žlički karija * kajenski poper * 800 g novega krompirja * 3 do 4 vejice mete * 200 g pretlačene skute * 150 g polnomastnega jogurta * mleta sladka paprika * 4 svinjski zrezki * sol * poper * 1 jajce * drobtine.

Priprava: Pečico segrejemo na 200 stopinj. Česen olupimo in stremo, v posodi, ki jo lahko tesno zapremo, ga pomešamo s soljo, karijem, kajenskim poprom in 3 do 4 žlicami olja. Krompirje temeljito skrtačimo pod tekočo vodo in obrišemo do suhega. Narežemo jih na polovice in damo v posodo z začinjenim oljem. Posodo tesno zapremo in stresamo toliko časa, da se krompirji obdajo z začinjeno mešanico. Krompir damo v pekač in postavimo v vročo pečico. Pri 200 stopinjah ga pečemo 30 minut. Medtem narežemo metine lističe na tanke pramene. Zmešamo skuto in jogurt, dodamo narezano meto, sol ter mleto sladko papriko. Premešamo. Zrezke oplaknemo, popivnamo do suhega in natremo z mešanico soli, popra ter mlete sladke paprike. Rahlo jih pomokamo, nato pa povlečemo skozi stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. Deset minut, preden je krompir pečen, segrejemo v ponvi preostalo olje. Zrezke ocvremo na vročem olju najprej z ene in nato še z druge strani. Odcedimo jih na papirnatem prtiču. K zrezkom ponudimo začinjeni krompir iz pečice in pikantno skutno omako.

Nasvet: Začinjeni krompir iz pečice se seveda odlično prilega tudi k naravnim zrezkom, ponudimo pa ga lahko tudi k popečenim hrenovkam ali na primer z jajcem na oko. Zraven ponudimo zeleno solato.