Nasveti

Bleščeča mlada mamica

Jana
13. 10. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zgovorno Primorko so od nekdaj zanimale številke. Zato se je vpisala na Visoko poslovno šolo DOBA, kjer izvajajo študij na daljavo. Službe, s katero ima veliko mladih danes precej težav, ji ni bilo treba iskati, saj se je zaposlila v družinskem podjetju, ki se ukvarja z dvema dejavnostma.

Velika Janina preobrazba:  Petra Viler

Življenje 27-letne Petre Viler iz Bošamarina v Kopru se vrti okrog glasbe, dela v domačem podjetju in družine. Ta je na prvem mestu, saj je ponosna mama 16-mesečnega sina. Ker ga ne mara dolgo puščati samega, ga je pripeljala s sabo v Ljubljano na preobrazbo.

Zgovorno Primorko so od nekdaj zanimale številke. Zato se je vpisala na Visoko poslovno šolo DOBA, kjer izvajajo študij na daljavo. Službe, s katero ima veliko mladih danes precej težav, ji ni bilo treba iskati, saj se je zaposlila  v družinskem podjetju, ki se ukvarja z dvema dejavnostma. Precejšnjo vsoto v bilanci družinskega podjetja dosežejo  s prodajo lesa za ogrevanje, ki ga izvažajo v tujino, drugi del pa z glasbo. V Prešnici pri Kozini imajo namreč snemalni studio, kamor prihajajo ustvarjat nove uspešnice tako uveljavljeni glasbeniki, kot so skupina Šank Rock, Rudi Bučar, Lea Sirk, zasedba Zmelkoow in drugi.
»Jaz jih na žalost ne vidim, saj sem ves dan v pisarni, zato pa urejam njihove pogodbe in drugo administracijo. Kaj so posneli, pa kasneje slišim na radiu,« se je zasmejala in dodala, da ji je delo všeč, saj je zanimivo in dinamično. Kljub temu vsak dan komaj čaka, da se delovnik konča, saj jo doma čaka sin.
»Včasih sem se veliko zabavala, odkar pa imam otroka, so naša priljubljena točka koprska promenada in otroška igrala. Ves prosti čas podrejamo njemu, saj mu želimo posvetiti čim več kakovostnih ur,« je povedala. Kljub temu si kakšen konec tedna vzame za druženje s prijatelji. »Nimamo stalnega lokala, kjer bi se zbirali, temveč je vse odvisno od navdiha in razpoloženja. Takrat sina pazi mama, saj me razume, da se moram tudi sprostiti,« jo je pohvalila. Sprva sta tudi z mamo nameravali na preobrazbo, a je bilo mami nerodno iti sami v Ljubljano, zato je predlagala, naj raje polepšajo njeno hčer.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
Petra rada eksperimentira s pričesko. »Doslej sem preizkusila že čisto vse dolžine in barve las. Imela sem tudi čisto kratke. Ženska se ne sme nikoli zapustiti in mora redno obiskovati frizerja. Tudi odkar sem mama, ga ne obiskujem nič redkeje. Enkrat na mesec si vzamem nekaj uric zase, in ko pridem domov z urejeno pričesko, sem odlično razpoložena, to pa drži pokonci vso družino. K razvajanju spada tudi urejanje nohtov, in tudi za to si redno vzamem čas,« je povedala. Na preobrazbo je prišla s hladno rjavo barvo las, frizer Jure ji je svetoval bolj topel, rahlo bakren odtenek. Postrigel jo je rahlo asimetrično in resasto, spredaj pa ji je naredil kratek frufru.
Mojstrice ličenja so pohvalile Petrino čisto in negovano polt, brez nepravilnosti. Zato jim ni bilo treba popravljati nepravilnosti, temveč so se lotile senčenja Petrinih oči. Na veke so ji nanesle čokoladno barvo in odtenek  svežih marelic, ličnice  pa so ji osenčile s pomarančnim odtenkom.

 

Tekst: Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto: Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje: TSPOT šminkerski salon, TSPOT Team: Martina Vrhovnik, Eva Meglič, Anja Markovič
Stilistka: Saša Prelesnik
Pričeska: Jure Pogačar za Alexhairbodyline, Trg Republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika: z.one
Oblačila: Gerry Weber/Modiana, nakit Dyrberg/Kern, After Leonardo City Park

Jana št. 40, 5.10.2010