Nasveti

Jabolčni kolački s cimetom

Jana
26. 10. 2010, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Polnovredna jesenska sladica

Za 6 porcij
Priprava: 30 minut
Pečenje: od 25 do 30 minut

Sestavine: 360 g polnovredne moke * 3 žličke pecilnega praška * ščep soli * ščep cimeta * 120 g masla ali margarine * 120 g sladkorja * 220 g sojinega mleka (nesladkanega ) * 2 jabolki po 100 g.

Priprava: Jabolki olupimo in narežemo na kockice, peščišče odstranimo. Moko pomešamo s pecilnim praškom, soljo in cimetom ter presejemo v skledo. V drugi skledi penasto umešamo zmehčano maslo ali margarino in sladkor. Dodamo moko, med mešanjem pa prilijemo sojino mleko, da dobimo testo. V testo zamešamo koščke jabolk. Zmes razdelimo v modelčke za peko kolačkov. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah od 25 do 30 minut.

Nasvet: Po želji lahko odišavimo testo z izpraskanim strženom vaniljinega stroka, potem je okus še bolj poln.