Nasveti

Glazirani kostanj

Jana
3. 11. 2010, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ohlajen glaziran kostanj lahko spravimo v steklene kozarce, a ker je to ena od najboljših kostanjevih sladic, bodo ti hitro prazni.

Sestavine: 1 kg kuhanega in olupljenega kostanja + 300 g sladkorja + žlička vaniljinega sladkorja + ščepec cimeta.

Priprava: Kostanj skuhamo in še toplega pazljivo olupimo, tudi kožico. Če je le mogoče, uporabimo le tistega, ki nam ni razpadel. V kozici zelo počasi kuhamo sladkor v 2 dl vode, dokler se sirup popolnoma ne zgosti. Dodamo še vaniljin sladkor in cimet ter vmešamo še kostanj. Povišamo jakost ognja, da sirup zavre. Po eni minuti mešanja posodo pokrijemo in ohladimo. Še enkrat ogrejemo do vretja in po eni minuti kostanj pazljivo poberemo s penavko ter položimo na peki papir.