Nasveti

Velika vrnitev ženskosti

Jana
12. 11. 2010, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ljubkovalno bi jo lahko klicali žepna Venera. Ker je izrazito ženska, predvsem pa zelo nadarjena. Modna oblikovalka Nina Šušnjara. V drugi polovici oktobra je na domiselnem prizorišču, v garaži v Stožicah, pripravila svojo drugo samostojno revijo.

Ljubkovalno bi jo lahko klicali žepna Venera. Ker je izrazito ženska, predvsem pa zelo nadarjena. Modna oblikovalka Nina Šušnjara. V drugi polovici oktobra je  na domiselnem prizorišču, v garaži v Stožicah, pripravila svojo drugo samostojno revijo. Po prvi kolekciji z naslovom Retrospektiva se je tokrat njena ustvarjalnost razbohotila pod imenom Ellement.

Da je v svojem vrhunskem kreativnem elementu, so številnemu občinstvu dokazali prosojni elementi interierja, bleščeči  kovinski barvni odtenki, asimetrični geometrijski vzorci  in draperije na všečno nosljivih oblačilih.  Izrazito  nežnih in ženstvenih, čeprav  na trenutke tudi odločno samosvojih. Za  zadržan slovenski okus  celo  provokativno drznih.
Uspeti na modnem področju v Sloveniji v današnjih časih je po mnenju številnih iluzija. Vaši dve kolekciji in prodor tudi na medijsko sceno zanikajo to mnenje. Skrivnost uspeha?

e bi obstajal recept, bi bilo lažje. Pri meni velja pravilo: Delaj po občutku, ne upiraj se priložnostim in zaupaj v svoje delo. Bodi  vztrajen in pri delu iskreno uživaj.

Vaša ciljna skupina?
Trudim se zajeti čim širši spekter žensk – nekje med 25. in 65. letom starosti. Oblikujem za pevke, igralke, voditeljice in poslovne ženske. Vsem pa je skupna želja po urejenem in modnem videzu.

Ko pride stranka s skico ali celo iz revije izrezano fotografijo ter želi natančno takšno oblačilo, čeprav je že na prvi pogled očitno, da ji ne bo pristajalo … Bi se najraje kam skrili ali se diplomatsko lotite prepričevanja, naj  spremeni želje?
(Smeh) Seveda bi se včasih najraje kar skrila, vendar se takšnih strank kljub vsemu lotim z veseljem, ker so zame velik izziv, in doslej smo tovrstne zagate vselej rešili brez večjih težav.
Kolekcija Ellement vsebuje elemente elegance, senzibilnosti, ekstravagance … Asociacija na osemdeseta leta in nadaljevanko Dinastija? Zlato, poudarjena ramena, suknjiči, ki oprijemajo pas in poudarjajo boke … Končno oblikovalka, ki na ženski poudarja ženskost, je bilo slišati med revijo.

Res je, z oblačili želim poudariti žensko silhueto in ne nasprotno. Kolekcija Ellement povezuje ženstvenost in različne elemente interierja, ki so me navdihnili, ob tem pa si privoščim tudi določene kul  momente, ki jih sama neskončno obožujem.

Moda niso le oblačila, obutev, dodatki – so tudi pričeske. Ljubite ljubke pričeske, ki mehko zaokrožujejo obraz, in košate dolge lase, kakršne nosite tudi sami.

Seveda, lasje  so vendar okvir obraza, prava pričeska je lahko tudi  dober modni dodatek. Sama  nosim bujne dolge lase, ker me navdihujejo šestdeseta in sedemdeseta leta, ko so bile takšne pričeske povsem običajne.

Vam je vsak teden poseben izziv obleči Nino Osenar kot voditeljico  Big Brotherja?

Najino sodelovanje je zabavno in zadovoljna sem, da lahko s svojimi kreacijami sodelujem pri oblikovanju Ninine podobe, saj oblačila nosi tako dobro, kot si sleherni  oblikovalec lahko  le želi.

Vizija za vaš jutri?

Najprej kratek oddih in obnova baterij. Potem pa po poti naprej. Kam? Bomo še videli.