Nasveti

Jagnječje kroglice

Jana
29. 12. 2010, 14.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poskusite jagnjetino, ne bo vam žal!

Za 4 osebe
Priprava: 35 minut + 1 ura za počivanje v hladilniku
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 250 g mlete jagnjetine (stegno) + 250 g mlete govedine + 1 srednje velika čebula + 20 g slanine + 1 strok česna + žlička olivnega olja + 1 jajce + dve žlički soli + poper + 1 žlička mlete rdeče paprike + 3 vejice peteršilja + olje za pečenje.
Priprava: Čebulo nasekljamo, slanino narežemo na kockice. Oboje pražimo na olivnem olju, dokler ne zarumeni. Mleto meso damo v večjo posodo (ali v mešalnik) in dodamo prepraženi čebulo in slanino ter na drobno nasekljana česen in peteršilj, jajce, sol, poper in papriko. Dobro premešamo z roko in oblikujemo kroglice.
Kroglice naložimo na krožnik in jih za najmanj eno uro postavimo v hladilnik.
V ponvi ali na žaru razgrejemo olje in pečemo kroglice po pet minut na vsaki strani. Med peko jih zalivamo z oljem.
Nasvet: H kroglicam se dobro podajo ajvar, čebula in feferoni, lahko pa jih jemo tudi s pire krompirjem in solato.