Nasveti

Male pice iz listnatega testa

Jana
6. 1. 2011, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vroč ali ohlajen prigrizek.

Za 24 kosov
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 250 g zamrznjenega listnatega testa * 1 jajce * 1 rumena paprika * 1 rdeča paprika * 1 bučka * od 2 do 3 paradižniki * 150 g vloženih artičokinih srčkov * 70 g mocarele * 1 žlička posušenega origana.

Priprava: Odtajano listnato testo razvaljamo na pomokani delovni površini v ploščo, debelo 3 mm. Položimo jo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Testo premažemo s stepenim jajcem in postavimo v hladilnik. Papriki očistimo semenja, narežemo na četrtine in pečemo v vroči pečici, da koža počrni in odstopi. Popečeni papriki damo v plastično vrečko, da se ohladi, nato jo olupimo. V pečici opečemo tudi bučko, a je ne olupimo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučko narežemo na pol centimetra debele polkroge. Popečene kose paprik narežemo na pol centimetra široke pramene. Z okroglim modelčkom narežemo z jajcem premazano listnato testo na kroge s premerom 5 cm. Preložimo jih na pekač, prekrit s papirjem za peko. (Papir lahko rahlo namastimo.) Kroge obložimo s tankimi rezinami paradižnika, z rumenim in rdečim koščkom paprike, z rezino bučke in s koščkom artičoke. Na vrh damo rezino ali dve mocarele. Posipamo z origanom in pečemo v vroči pečici od 8 do 10 minut. Listnato testo naj bo rahlo in hrustljavo, nadev nekoliko zapečen. Pice teknejo vroče, pa tudi ohlajene.

Nasvet: Po želji lahko obložimo male pice tudi s šunko, pršutom ali salamo.