Nasveti

So vaši objemi še dovolj vroči?

Jana
6. 1. 2011, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Se vam zdi, da je vaše spolno življenju sčasoma izgubilo nekaj prvotne spontanosti in navdiha? Ali res veste, kakšna strast je možna med vama s partnerjem?

Se vam zdi, da je vaše spolno življenju sčasoma izgubilo nekaj prvotne spontanosti in navdiha? Ali res veste, kakšna strast je možna med vama s partnerjem? Za izboljšanje intimnega življenja mora seks postati tudi predmet pogovora in razmisleka. Seks je zelo osebna tema in številni pari so ujetniki paradoksa, da se o njem ne morejo pogovarjati  prav s tistim človekom, s katerim delijo to najintimnejšo izkušnjo.

 

Na vprašanja odgovarjate povsem iskreno. Preberite navedene trditve in obkrožite tiste, ki jim lahko pritrdite.

Osnovni odnos s partnerjem
1. Zvečer sem vedno preutrujena za seks.  E
2. Več časa preživim z otroki kot s partnerjem.  D
3. Prepirava se več kot nekoč, tudi zaradi malenkosti.  F
4. Rada bi si privoščila dve uri več spanca, če bi bilo mogoče.  G
5. Zredila sem se in, seveda, moj partner to vidi.  C
6. Včasih sanjarim o skritem razmerju.  A
7. Zamerim svojemu partnerju, ker me ne podpira.  B
8. Čustev ne znam najbolje pokazati. Moj partner jih
mora prepoznati drugače.  H

Vaše erotične želje
1. Rada se prepuščam seksualnih sanjarijam.  G
2. Včasih zaradi seksualnega užitka uporabim kakšen poseben kos obleke, kostum.  C
3. Privoščila sem si seks na kraju, kjer bi me lahko zalotili.  A
4. Spolni odnos sem imela tudi že v naravi, ko sem vedela, da nikogar ne bo mimo.  H
5. Svinganje mi je kot ideja všeč, vendar se ne bi pridružila.  B
6. S partnerjem lahko brez zadrege govorim o svojih spolnih željah.  D
7. Pomislila sem že na seks z več kot enim partnerjem hkrati.  F
8. Ne moti me, če se partner spogleduje z drugimi.  E

Vaše erotične skrivnosti
1. Rada imam dolgo predigro.  H
2. Kolikor dlje traja spolni odnos, toliko bolje.  G
3. Ne bi mogla uživati v spolnem odnosu z nekom, ki ga ne ljubim.  C
4. Všeč mi je, če me partner poljublja po vsem telesu.  E
5. Želim, da me partner veliko boža.  A
6. Raje vidim, da se partner dotika mene kot jaz njega.  B
7. Kadar si želim spolnosti, to tudi povem.  D
8. Zamisel, da bi me med seksanjem snemala kamera, mi je všeč.  F

Ljubezenska tehnika
1. Partnerjeve roke položim tja, kjer jih želim občutiti. D
2. Med seksom potrebujem in tudi sama dajem povratno informacijo, tako je vsaj jasno, ali je drugemu všeč, kar počne partner.  H
3. Nimam priljubljenega položaja, rada eksperimentiram.  A
4. Partnerja se dotikam tako, kot želim, da se on dotika mene.  C
5. Predigra običajno traja manj kot 10 minut.  B
6. Ne doživim zmeraj orgazma, včasih ga le partner.  E
7. Fazo tik pred orgazmom skušam raztegniti, kolikor se da.  G
8. Orgazem doživljam glasno.  F

Zadnji dokaz
(Tokrat obkrožite vse štiri črke za vprašanjem, na katero lahko odgovorite pritrdilno.)
1. Si lahko predstavljate življenje brez seksa?  F, H, B, D
2. Si želite spolnosti še s kom drugim razen s svojim partnerjem?  A, C, E, G
3. Lahko uživate v seksu brez kančka fantazije?  D, H, B, E
4. Je za vaše dobro počutje in srečo pomembna dobra spolnost?  A, C, F, G

Seštejte, koliko posameznih črk ste zbrali, in preberite razlago pri tisti, ki ste je zbrali največ. Če pa sta dve črki izenačeni v številu odgovorov, preberite oba opisa in sami presodite, v katerem se bolj prepoznate.

REZULTATI
A – čutni tip

Za vas je seks najlepša stvar na svetu. K življenju spada kot zrak k dihanju. Vsakokrat je drugače, vsakokrat usmerjeno k najvišjemu možnemu užitku, skladnemu z vašimi seksualnimi željami. Radi se predajate čutnemu dotikanju, med seksom vzplamti tudi vaša spolna fantazija, pripravljeni ste narediti veliko, da zadovoljite partnerja, in enako pozornost pričakujete zase. Ste za eksperimentiranje, vendar mora ustrezati vaši predstavi o erotičnem.
Premalo pozornosti posvečate želji drugega in ste nagnjeni k dominantnosti. Vaša želja po čutni spolnosti vas rada zapelje v skrajne in celo prepovedane sfere.


B – delavni tip
Za vas je seks povsem naraven del ljubezni. Prepričani ste, da intimnost zelo obogati ljubezenski odnos, saj zahteva resnična in globoka čustva. Preostali  vaši življenjski cilji in prizadevanje so pogosto usmerjeni povsem zunaj ljubezenskega okvira, vendar ste se v postelji pripravljeni posvetiti partnerju ter spolni igri.
Ker nekoliko preveč stavite na utečeno in preverjeno prakso, niste dovolj odprti za preizkušanje novosti. Zaradi prezaposlenosti ste včasih premalo zainteresirani za seks.


C – razpoloženjski tip
Vaše vedenje med spolnim odnosom je zelo pogojeno z razpoloženjem. Če se počutite zapeljivo, se lahko prelevite v fatalno žensko, če pa ste otožni ali celo zlovoljni, ali pa če se vam zdi, da ste se npr. poredili in je vaše telo mlahavo, boste v najboljšem primeru le reagirali na partnerjevo vzpodbudo in sami ne boste pokazali nobene iniciative.
Zelo ste dovzetni tudi za partnerjeve vplive. Na vas je mogoče zelo vplivati, kar se lahko obrne proti vam.

D – menedžerski tip
Najbolj všeč vam je seks, ki ga povsem nadzirate. Prevzamete tudi vso notranjo odgovornost za razvoj intimnega srečanja, zato je za vas zelo pomembno, da vaš partner resnično uživa. V tem vidite potrditev same sebe. Ste mojstrica različnih spolnih tehnik, ne poznate sramu in se radi pogovarjate o seksu. Partnerjev užitek je za vas enako pomemben kot vaš lastni, vaša odprtost pa mu zelo olajša izražanje njegovih resničnih želja.
Vaša potreba po nadzoru partnerju povsem onemogoča narediti prvi korak. Vi ste namreč tisti, ki odločate, kdaj in kje bosta intimna.

E – požrtvovalni tip
Za vas je izjemno pomembno, da ste v postelji dobri. Predvsem si želite zadovoljiti partnerja, zato si prizadevate svojo seksualno tehniko razvijati vedno bolj rafinirano; dolgo se lahko posvečate masaži in božanju partnerja, v seksu ste predani, ne glede na to, ali vam partner pozornost vrača v enaki meri. Partnerju lahko omogočite največje spolne užitke, v njegovem vrhuncu pa tudi sami doživite polno mero samoizpolnitve.
Obstaja nevarnost, da podležete rutini, saj se bojite, da ne bi kaj naredili narobe. Zase ne upate ničesar zahtevati.

F – dramatični tip
Seks je za vas oblika šova in samopromocije. Pogosteje je za vas pomembnejši videz, kot pa kaj v resnici občutite vi ali partner. Spolne tehnike in prijeme dobro obvladate, vendar se jim ne prepuščate in nekako ne zaplavate s tokom. Svojo strast morate zmeraj nekoliko maskirati, vaš partner pa je pogosto v dvomih, ker ne more uganiti, kaj si zares želite. Ste virtuozinja, všeč vam je, če ste med seksom opazovani, kar je lahko za partnerja zelo vznemirljivo.
Vaša spolna praksa ne vključuje dovolj čustev. Ne pokažete dovolj jasno svojih občutkov, da bi partner brez vaših izrecnih namigov lahko ugotovil, s čim vas lahko zadovolji.

G – uživaški tip
Za vas je seks pravi praznik; imate izbran okus, na izbranem pladnju užitkov si radi privoščite vsega malo, seksa pa niti ne povezujete brezpogojno z ljubeznijo. Radi imate nenavadnost in tudi eksotične pristope. Zelo dobro znate poskrbeti za bogato spolno doživetje svojega partnerja, vendar pri tem nikoli ne pozabljate nase. Tabujev ne poznate, preizkusiti želite vse in telo svojega partnerja doživljate kot dragoceno igračko. Med seksom ne poznate zadrege.
Vaše nagnjenje do eksperimentiranja in celo nagnjenje do avanturic za eno noč lahko vašega partnerja spravlja v dvom in slabo voljo.

H – tehnični tip
Menite, da se je seksa treba lotiti enako natančno kot česarkoli drugega. S svojo izjemno tehniko veste povsem natančno, katere gumbe na telesu ste in boste aktivirali in kaj boste z njimi dosegli. Ker ste vrhunska mojstrica, vaš partner zagotovo ne bo prikrajšan za orgazem, vi pa tudi znate pokazati, kaj si želite.
Primanjkuje vam sproščenosti, nenadzorovanih reakcij, nekaj spontanosti. Zaradi tega se povsem po nepotrebnem odrekate preprostemu hitremu seksu, ki se včasih tudi prileže. (jz)