Nasveti

Umetnost skladnega oblačenja

Jana
19. 1. 2011, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če ste obsedeni z oblačenjem, boste še ves mesec iskali dobre kose po prijaznih cenah. Ne kupujte jih, ker so znižani, ampak iščite tiste, ki so skladni s telesom, da se boste razveselili, vsakokrat ko boste skočili vanje. Iščite takšne, ki se skladajo z duhom časa in stopajo korak pred njim. Katere nam ponuja moda letos?

Če ste obsedeni z oblačenjem, boste še ves mesec iskali dobre kose po prijaznih cenah. Ne kupujte jih, ker so znižani, ampak iščite tiste, ki so skladni s telesom, da se boste razveselili, vsakokrat ko boste skočili vanje.   Iščite takšne, ki se skladajo z duhom časa in stopajo korak pred njim. Katere nam ponuja moda letos? 

Iščite klasiko, ki se spogleduje z avantgardnim. Japonski mojstri imajo na tem področju še vedno glavno besedo. Plašč, temeljni zimski kos, je vreden vse pozornosti. Naj objema telo le rahlo in govori glasno, kadar se premika. Bolje črn kakor bež, ognja dodajte le po iskricah. 

Iščite preprosto. Ravna cevasta krila so zakon, letošnja zimska moda jih je polna. Videz si zamislite čist, zlasti če niste rosnih let. A z detajlom: psihedeličnim tiskom na krilu, da bo vsebina bogatejša. 

Vojaško z ženskim je neskončno privlačno. Na vsakršnem telesu, polikanem ali polnem gub, vitkem, hruškastem. V vseh odmerkih. Dolg vojaški plašč se bo razveselil rožastega svilenega krila, vojaške hlače leopardjega potiska. 

Iščite moško. Pritičejo mu klasika, kakovostno usnje, hvaležna dolžina do sredine stegen ter ravni rezi. Učinek bo postoterjen, zlasti če imate nežne poteze, prosojno polt in svetle lase. 

Iščite dolgo in zadrge, zaščitni znak letošnje zime. Dolgo je toplo in elegantno, zadrge krasijo športne kose in večerne obleke, tako da nevsiljivo in včasih komaj vidno poudarjajo reze.