Nasveti

Otroci imajo radi lepo mamo

Jana
24. 1. 2011, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Življenje je lahko zelo lepo, če stvari ne zapletamo po nepotrebnem in ne kompliciramo. V vsakem trenutku in stvari je treba videti nekaj pozitivnega.

Brigita Cimprič

»Življenje je lahko zelo lepo, če stvari ne zapletamo po nepotrebnem in ne kompliciramo. V vsakem trenutku in stvari je treba videti nekaj pozitivnega, pa gre,« je prepričana 36-letna Brigita Cimprič iz Ribnice na Dolenjskem. Brigita pravi, da ji usoda ne bi mogla nameniti boljšega moža, s katerim sta si ustvarila dom in družino. Hči Sara obiskuje prvi letnik gimnazije, sin Nejc pa je v petem razredu. In prav on je najbolj nestrpno čakal, kdaj se bo polepšana mama vrnila domov.

»Po sinovi nestrpnosti se vidi, da imajo otroci radi urejene starše. Nenehno me je spraševal, kdaj bom že šla in kdaj se bom vrnila, da me bo videl,« se je smejala ta optimistična 36-letnica, ki prihaja s kmetije in si je že od malega želela delati v zdravstvu. »Doma so me učili spoštovati in ceniti starejše ljudi, njihovo znanje in izkušnje. Prav tega manjka številnim današnjim  otrokom. Če bi bilo več spoštovanja, bi bilo precej manj osamljenih in žalostnih starejših,« je prepričana Brigita, ki si je izbrala poklic medicinske sestre. Zaposlena je v domu starejših občanov in pravi, da je to njena sanjska služba. »V družbi starejših se dobro počutim, delo z njimi me izpolnjuje in osrečuje.«
Brigita se je poročila pred 15 leti. Trudi se biti kar se da dobra žena, mama in gospodinja. »Včasih pridejo tudi težki trenutki, a takrat se vsakič znova zavem, da imam dva otroka in krasnega moža, pa je vse laže. Sicer pa stvari jemljem take, kot so, zavedam se, da se je treba za vse, kar v življenju kaj pomeni, pošteno potruditi. Zato mi ob kuhanju in pospravljanju (še vedno raje jem kot kuham), nenehno primanjkuje časa zase. Ta preobrazba je tista pika na i, ko so vsakodnevne obveznosti toliko počakale, da sem si vzela čas zase,« je veselo povedala Brigita, ki na vrtu pozabi na hitro minevanje časa. Prav tako ji čas prehitro mineva ob druženju s prijatelji, saj je zelo družabna ženska.

Nasvet frizerja in mojstrice ličenja
Brigita je imela precej uničene lase od čezmernega barvanja, zato ji jih je morala frizerka Nina precej skrajšati, da je odstranila najbolj poškodovane. Postrigla jo je na asimetričen paž, pričesko pa ji je oblikovala tako, da jo lahko uredi na več načinov. Veliko pozornosti je namenila negi las. Nanje je nanesla masko in druge preparate za regeneracijo.
Mojstrica ličenja Manca pa je kljub zimski sivini poskušala na Brigitin obraz pričarati nekaj pomladne svežine. To ni bilo težko storiti, saj ima Brigita zelo lepo polt, ki se kar sveti od zdravja. Nanesla je le malo podlage v prahu, da je prekrila neželeno svetenje kože, nato pa ji je s svinčnikom, čopičem in maskaro poudarila oči. Na usta in lica ji je nanesla le rahle sveže barve, ki so Brigito na videz pomladile ter osvežile.


Tekst:                         Andreja Comino andreja.comino@delo-revije.si
Foto:                          Mateja Jordovič Potočnik
Ličenje:                      Manca Maselj
Stilistka:                    Saša Prelesnik
Pričeska:                    Nina Pirnar za Alexhairbodyline, Trg republike – Pasaža Maximarketa, Ljubljana
Lasna kozmetika:       z.one
Oblačila:                     Pulover Sisley, nakit A Zone / vse Nama

Jana št. 3, 18.1.2011