Ljudje

Simply Red zadnjič v Ljubljani

K.B.
26. 6. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če je v živo niste videli doslej oziroma v sredo, 24. junija, v Hali Tivoli, je v takšni zasedbi verjetno tudi nikoli več ne boste! Skupina Simply Red je od februarja namreč na zadnji turneji.

Če je v živo niste videli doslej oziroma v sredo, 24. junija, v Hali Tivoli, je v takšni zasedbi verjetno tudi nikoli več ne boste! Skupina Simply Red je od februarja namreč na zadnji turneji, ki jo je poimenovala po plošči Greatest Hits 25. Po 25 letih uspešne kariere se je namreč njen pevec, besedilopisec in koproducent Mick Hucknall odločil, da jo razpusti. Rdečelasec, ki se bliža petdesetim, bo nadaljeval svojo pot v malce drugačnih glasbenih vodah.

V Ljubljano so člani prišli že noč pred koncertom, tako da so si dobro odpočili in se pripravili za navdušeno slovensko občinstvo, veliko oboževalcev skupine je prišlo tudi iz Hrvaške. Organizatorji pravijo, da skupina v nasprotju z nekaterimi drugimi izvajalci ni zahtevala veliko – najbolj si je želela razpoloženega občinstvo pod odrom hale Tivoli. In to je zagotovo tudi dobila, saj so poslušalci uživali v njihovih največjih uspešnicah. Zadnjo, If You Dont Know Me By Now, so z njimi tudi v celoti odpeli.