Alter

Oblikujmo svojo usodo po svoje!

Nina Kokalj
6. 1. 2020, 21.00
Posodobljeno: 6. 1. 2020, 22.33
Deli članek:

Si predstavljate, da bi vam v življenju vse teklo kot po maslu? Da bi imeli ves čas ob sebi osebnega svetovalca, ki bi vas vodil skozi težke situacije in vam v trenutku dileme prišepnil na uho, katera odločitev se bo za vas iztekla najugodneje? No, to se zgodi, če slediš ritmu narave in planetov. In to vam Zarja s pomočjo strokovnjakov za poslovno in osebno svetovanje bazi, Darje Furek in Primoža Kozoleta, podarja za vse leto!

ZarjaJjana
Darje Furek in Primož Kozole

Življenje si kompliciramo sami, ker nas nihče ni naučil, kako poslušati notranji glas, slediti intuiciji in ciklom narave. Obstajajo pa metode, ki ljudem že tisočletja pomagajo spoznavati sebe in življenje. Ena od njih je bazi, starodavna kitajska astrologija, ki nam pomaga prepoznati naše potenciale in omejitve. Znana je pod imenom štirje stolpci usode, ki predstavljajo letno, mesečno, dnevno in urno postavitev. V njih najdemo različne kombinacije petih elementov v jin in jang polarnosti ter 12 zemeljskih vej, ki jih predstavljajo živali, nam dobro znane iz splošnih napovedi kitajskih horoskopov. Če ste se kdaj vprašali, zakaj se ne morete poistovetiti s katerim od opisov v teh horoskopih, saj ste vendar ta in ta žival, je odgovor naslednji: na našo usodo vplivajo vsi štirje stolpci, ti pa so razdeljeni še na tri dele. Zgornja vrstica predstavlja nebo oziroma to, kar pri nas vidijo drugi. Vrstica pod njo, kjer so živali, predstavlja naše doživljanje in naš čustveni svet, čisto spodnja vrstica pa so skrite zemeljske veje, ki predstavljajo podzavest, kjer se dogaja vsaj 70 odstotkov našega življenja. Splošni kitajski horoskopi nam odkrivajo le en delček zgodbe – srednji del našega letnega stolpca. Za natančno napoved in razumevanje pa potrebujemo celo karto. Sami si jo težko interpretiramo, če nimamo za sabo leta učenja kitajske metafizike, a vseeno obstaja zvijača, s katero si boste lahko odločilno pomagali pri razumevanju našega in vseh naslednjih kitajskih horoskopov. Darja in Primož nam dajeta izjemno darilo, ko nam ga razkrivata.

Trije vplivi

Za lažje razumevanje, kaj vse vpliva na človekovo usodo, karakter in vedenje, Primož Kozole najprej izpostavi pomembno povezavo: nebo–zemlja–človek. Gre za tri vplive, ki usmerjajo naša življenja. Načrt neba nam razkriva, kakšna je naša resnična narava, torej karakter, in kakšni potenciali so nam v življenju dani. Tega ne moremo spremeniti. Če se spomnimo pravila »kakor na nebu, tako na zemlji«, nam to pojasni, zakaj življenje ni vedno tako, kot si ga želimo. Zato, ker potek energij usmerja premikanje planetov in postavitev zvezd.

Vsako energijo pa je za natančno razumevanje treba umestiti tudi v prostor. Drugi vpliv tako predstavlja okolje, v katerem živimo, in prostor, kjer smo. To lahko začutimo, ko se v nekem prostoru počutimo dobro, v drugem pa ne. Primož pravi, da s pomočjo astrološke karte postavimo »diagnozo« osebe, feng šuj pa se nato uporabi kot zdravilo. Namen feng šuja je spodbujanje ugodnih in umirjanje neprijetnih energij v vseh vidikih življenja, povezanih z zdravjem, odnosi, kariero, finančnim stanjem ipd.

Kljub vplivom neba in okolja, ki pomagajo krojiti okoli dve tretjini našega življenja, pa smo tu še mi. Eno od pogostih vprašanj v zvezi z astrologijo je, ali se usodo da spreminjati in kako lahko vplivamo na to. Seveda se da! Darja zagotavlja, da lahko sami, s svojimi dejanji in usmerjanjem energij, v veliki meri razbremenimo svojo usodo. Le slediti je treba ciklom narave in v pravem času ter na pravem mestu početi prave stvari. Sliši se preprosto, a moderni človek je žal izgubil to notranje vodstvo. In zato zboleva in izgoreva. A tega se lahko priučimo nazaj. Darja je namreč vse svoje bogato znanje iz taoizma in astrologije pretopila v spletne vadbe, ki upoštevajo vplive neba in zemlje ter tako sledijo ciklom narave. V njih nam podaja nasvete za vsak dan in teden posebej, v kaj se splača vlagati energijo in kako preobraziti negativne vplive. Več o njih lahko najdete na njeni spletni strani https://darja-furek.com/vip/

Vsako leto prinaša novo formacijo, zato ne gre slediti nasvetom za nazaj. Ta sprememba se zgodi tako na nebu kot v človeku in okolju. To pomeni, da je, na primer, »smer neba«, ki je bila prejšnje leto ugodna za kariero, to leto slaba za zdravje. Tu nam pomaga znanje astrologije in feng šuja. Primož se ukvarja predvsem s tem, da svetuje posameznikom in podjetjem, kdaj in kje aktivirati ugodne energije ter kdaj in kje zaščititi sebe in prostor (ali podjetje) pred neugodnimi vplivi. To je bila nekoč dobro varovana skrivnost cesarjev in vojaških poveljnikov, danes pa izbiro ugodnih dni uporabljajo uspešni ljudje, ki svojega življenja ne prepuščajo naključjem. Tudi sama te datume naročam pri Darji in Primožu že sedem let, odkar ju poznam, in iz lastne izkušnje lahko povem, da sem navdušena nad rezultati. 

Opozoriti velja, da na vsakogar posebej vpliva še desetletni cikel, ko pride do večjih sprememb v energiji. Takrat se nam ponavadi ključno spremenijo ambicije, pogled na svet, odnosi, služba, finančni položaj idr. To se pri vsakem zgodi v drugem obdobju, zato teh podatkov pri koledarju nismo mogli upoštevati. 

2020 – leto poguma in talentov

Vseeno pa sta nam Darja in Primož razkrila splošne energije naslednjega kitajskega leta, ki se uradno začne 4. februarja 2020, njegove vplive pa se da čutiti že prej.

Ne glede na individualne karte vsem priporočata, da januar, ki pripada prejšnjemu letu, izkoristimo za inventuro preteklih dejanj, za zaključevanje starih zgodb in pripravo na nov cikel. Novo leto bo v znamenju kovinske podgane. Kovina na eni strani predstavlja pogum, odločitev, odločnost in odpuščanje, na drugi strani pa tudi žalost in depresijo. Od nas je odvisno, katero pot bomo izbrali. 

Več v reviji Zarja Jana št. 1, 7. 1. 2020