Alter

Dovolite življenju, da vam pomaga!

Edita Žugelj
7. 12. 2015, 23.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Sami krojimo svojo resničnost in smo odgovorni za vse, kar se nam dogaja. Vsako situacijo smo, na zavedni ali nezavedni ravni, dobesedno priklicali v svoje življenje, pravi srbski igralec Siniša Ubović.

Na lastni koži je izkusil, kako lahko spremenimo svoje misli, tako da pozornost usmerimo od težav k rešitvi, ter na bolje spremenimo tudi svoje življenje. Svojo pot, praktične nasvete in preproste vaje za lepše, srečnejše in bolj izpolnjujoče življenje je opisal v uspešnici Pot spremembe.

Siniša Ubović je danes ne samo uspešen igralec, ampak tudi prvi trener z licenco za program Heal Your Life v našem delu Evrope, ki ga je zasnovala Louise L. Hay. Knjige o pozitivnem razmišljanju, afirmacijah in zdravilnih tehnikah ene najprodornejših in najuspešnejših avtoric s področja samopomoči so izjemno priljubljene tudi v Sloveniji. Siniša je eden od le 12 učiteljev na svetu, ki po njenih programih učijo bodoče učitelje. Izdal je več uspešnic, redno piše navdihujoče kolumne za časopise, objavlja svoj blog, predava pred polnimi dvoranami. Nič nenavadnega, Sinišo je užitek poslušati, saj govori s srcem in izkušnjami, iskreno in naravnost, hkrati pa lahkotno in duhovito.

Življenje nam ves čas pošilja sporočila. Pa vendar je bilo njegovo življenje še pred nekaj leti drugačno. Občasni angažmaji v gledališču niso zadostovali za normalno življenje z ženo in dvema otrokoma, zato se je podal še v gostinski posel. A si s tem življenjskih razmer ni izboljšal, tonil je še v večje dolgove, frustracije in nezadovoljstvo so se kopičili. »V trenutkih, za katere mislimo, da jim ne bo konca, da smo pristali na dnu in ne moremo več naprej, lahko v resnici zgodbo svojega življenja obrnemo na bolje. Pomembno je, da se tega zavemo. V svojih knjigah tak trenutek imenujem 'točka preobrata,' ko ugotovimo, da tako ne gre več naprej, da moramo najti drugačno rešitev. Če se odpremo tej možnosti, začnemo od življenja na najbolj čudežen način dobivati sporočila: lahko nas nekdo pokliče, naletimo na navdihujočo knjigo ali film, na ulici zagledamo plakat s sporočilom, ki je namenjeno prav nam … In če nam uspe ta sporočila opaziti in prebrati, postanemo ustvarjalci svojega življenja,« o trenutkih, ko se je začela njegova pot spremembe, pripoveduje Siniša Ubović.

Članek v celoti preberite v revij iZarja št. 25, 8. 12. 2015