Proti gubam

Pomladite svoj obraz s pomočjo naravnega liftinga

Zoran Franc
28. 1. 2023, 06.45
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 07.14
Deli članek:

Obraz je najbolj izrazen del telesa, saj nam omogoča izražanje cele palete čustev, poleg tega redko miruje. Na njem je kar 57 mišic in te so lahko, kot ostale mišice v telesu, v krču ali pa ohlapne. Več o naravnem pomlajevanju kože nam je razkrila magistrica kozmetike, diplomirana kozmetičarka in diplomirana medicinska sestra Laura Sardinšek.

Osebni arhiv
Laura Sardinšek, magistrica kozmetike, diplomirana kozmetičarka in diplomirana medicinska.

Naravni lifting obraza je ena redkih metod, s katero delujemo na obrazne mišice in s tem ustvarimo naraven, sproščen in mladosten ter bolj svež videz. Veliko zvezdnic, med njimi tudi Meghan Markle, prisegajo na naravni lifting obraza in so navdušene nad rezultati.

Kaj je naravni lifting obraza?

Gre za manualno neinvazivno tehniko, s katero stimuliramo obrazne mišice in s tem izboljšamo njihov tonus, kar pripelje do bolj napetega ter polnega obraza. Tretma zajema tudi intraoralno masažo, s katero lahko dosežemo najgloblje ležeče mišice obraza. Posebni masažni prijemi in gibi imajo učinek liftinga, z gibi limfne drenaže pa odplavimo vse zastale in strupene snovi ter odvečno tekočino z obraza in vratu, kar pripomore k manjši zabuhlosti obraza in manjši izrazitosti podočnjakov. Z naravnim liftingom obraza  sprostimo in privzdignemo obraz ter mu ponovno povrnemo jasne in definirane mladostne obrise.

laura sardinšek
Pomembno je, da skrbimo da je koža ves čas primerno nahranjena.

Kako poteka tretma?

Najprej stranko udobno namestimo, nato pa kožo na obrazu, vratu in dekolteju s čiščenjem primerno pripravimo za izvajanje tretmaja. Sledi masaža, s katero izboljšamo prekrvavitev in limfni pretok in pri kateri s pravilnimi tehnikami stimulacije obraznih mišic povrnemo mišicam tonus ter tako ustvarimo naravni lifting obraza. Drugi del tretmaja zajema bukalno masažo oziroma masažo mišic skozi ustno votlino. Gre za zelo sproščujočo masažo globje ležečih mišic obraza. Izvajanje masaže ni boleče, temveč ravno nasprotno – prav sproščujoče je. Tretma zaključimo z nanosom hranilne obrazne maske.

Naravni lifting obraza je primeren za vse, tako ženske kot moške vseh starosti. Svetuje se predvsem osebam s povešenimi ustnimi kotički, vekami, upadlim mišičnim tonusom, nesimetričnostjo obraza in osebam z zabuhlim obrazom oziroma težavami z zastajanjem tekočine v obraznem tkivu.

Kaj je bukalna oziroma intraoralna masaža?

Bukalna masaža pomeni izvajanje masaže v ustih, pri kateri od znotraj navzven premasiramo najgloblje plasti obraznih mišic. Masažo izvajamo z rokavicami. Je popolna vadba za obrazne mišice, ki jih je na kakršenkoli drug način izjemno težko trenirati in sprostiti. Rezultati so vidni takoj po tretmaju in jih zaznamo kot zmanjšanje napetosti v mišicah, zmanjšanje obraznih gub in takojšen lifting obraza.

Za koga je primeren naravni lifting obraza?

Naravni lifting obraza je primeren za vse, tako ženske kot moške vseh starosti. Svetuje se predvsem osebam s povešenimi ustnimi kotički, vekami, upadlim mišičnim tonusom, nesimetričnostjo obraza in osebam z zabuhlim obrazom oziroma težavami z zastajanjem tekočine v obraznem tkivu. Prekomerna uporaba žvečnih mišic lahko privede do bolečin, ki se pogosto izražajo kot glavobol, bolečine v vratu ali napetost v čeljustnem sklepu (bruksizem), slednje pa lahko pripelje do bolečega odpiranja ust. Prav s pomočjo bukalne masaže lahko napetost v čeljustnem sklepu sprostimo in tako odpravimo zgoraj naštete težave.

luka švigelj
Tudi pri naravnem liftingu so rezultati vidni takoj po tretmaju.

Kdaj lahko pričakujemo prve rezultate?

Obrazne mišice lahko hitro aktiviramo, saj so najkrajše mišice na telesu, zato je učinek tretmaja takojšen. Rezultati so vidni že po prvem tretmaju, najboljše rezultate pa dosežemo s ponavljajočimi obiski – za optimalne rezultate se svetuje vsaj pet zaporednih tretmajev v razmiku enega tedna, rezultate pa vzdržujemo z obnovitvenimi terapijami na tri mesece.

Kdaj je primerno izvajati naravni lifting obraza?  

Naravni lifting obraza lahko izvajamo kadarkoli. Preventivno se priporoča proti nastajanju prvih gubic, pri zreli koži pa izvajamo tretma predvsem s ciljem, da ji povrnemo svež in mladosten videz. S tretmajem dosežemo takojšen oziroma akuten učinek liftinga, zato se ga priporoča izvesti pred udeležbo na dogodku, na katerem bi radi zažareli. Vaš obraz bo po tretmaju vidno napet in poln, kar bo dalo videz mlajšega, svežega ter spočitega obraza.

luka švigelj
Z naravnim liftingom sprostimo in privzdignemo obraz ter mu povrnemo jasne in mladostne obrise.