Najprej poskusite s čajnimi vrečkami. Ko skuhate čaj, vrečk ne odvrzite, temveč jih ohladite v hladilniku in jih nato kot obkladek položite na prizadeto območje. Vrečke, ki ste jih pustili v hladilniku vsaj eno uro, pustite delovati vsaj 15 minut. To ponavljajte vsak dan, dokler ne boste opazili izboljšanja.

Kokosovo olje

Kokosovo olje je odlično za pomirjanje kože okoli oči. Postopek je preprost: nežno vtrite nekaj kapljic kokosovega olja v želeno področje. Da bi zmanjšali otekanje, večkrat tedensko ponavljajte ta postopek.

Peteršilj

Potrebujete polno pest peteršilja, malo posodico za mešanje, leseno kuhalnico, jušno žlico vroče vode in dve bombažni vatki za odstranjevanje ličil. Nastrgajte peteršilj v posodo in ga s kuhalnico dobro pretlačite, da izpusti ves sok. Vse skupaj prelijte z vrelo vodo in premešajte. Ohlajeno zmes dajte na bombažne vatke, ki jih nato položite na otečeno področje in pustite, da pripravek deluje deset minut.

Mandljevo olje in med

Naredite si mešanico iz mandljevega olja in medu ter jo na oči nanesite enkrat dnevno. Ta metoda naj bi vaše podočnjake odpravila v nekaj tednih, uporabite pa lahko tudi samo mandljevo olje, ki ga z nežno 15-minutno masažo vtrete v kožo pod očmi. Kožo lahko pomirite tudi z ricinovim oljem, ki ga dobite v lekarnah. Le to namreč poleg tega, da pomaga odpravljati podočnjake, pospešuje tudi rast trepalnic.

Paradižnikova maska

Poskusite lahko tudi z masko, ki jo naredite iz dveh žlic paradižnikove mezge in dveh žlic limoninega soka. Mešanico, ki pomaga odstranjevati podočnjake, nanesite na predel pod očmi in pustite delovati 15 minut, nato pa sperite. Pod oči lahko položite tudi nekaj lističev mete, ki pa jih odstranite, če vas zaradi njih začnejo peči oči, ali si s kosmom vate pod očmi v kožo vtrite vodico vrtnice.