ŽENSKE OBLINE

Naj stojijo pokonci!

T.D.
19. 8. 2020, 20.35
Deli članek:

Vse več žensk gre v želji po lepih prsih pod skalpel. A povsem nepotrebno, saj obstaja tudi druga možnost, kako učvrstiti zgornje obline – s telovadbo, seveda!

Dreamstime
Pri vaji dvig elastični trak na eni strani zataknete ob obe stopali.

Eden od glavnih vzrokov, da se prsi začnejo povešati in izgubljati volumen, je ohlapnost spodaj ležečih mišic. Če te niso čvrste, se začnejo »posedati« in z njimi tudi prsi. Večina žensk se sploh ne zaveda, da lahko k velikosti prsi v veliki meri prispeva telovadba. Že 15 minut telovadbe na dan je dovolj, za viden učinek pa potrebujete vsaj tri tedne. Vsekakor je vredno poskusiti, saj vas bo učinek navdušil. Pa oprema? Nič posebnega. Potrebujete od 1,5 do dva kilograma težke uteži ter elastični trak ali ročno vzmet.

Predklon z dvigom rok zadaj

Stojte v širini bokov, v roke vzemite uteži. Zgornji del telesa spustite do kota 90 stopinj, kolena in hrbet naj bodo ravni. Uteži dvigajte tako, da so nadlakti in dlani obrnjene proti stropu. Prvi teden: 10–15 ponovitev. Drugi in tretji teden: 20 ponovitev.

Lok

Postavite se tako, kot bi hoteli z lokom streljati v tarčo, le da namesto loka v rokah, ki so dvignjene v višini ramen, držite vzmet. Leva roka naj bo iztegnjena, z desno pa napenjajte in popuščajte vzmet. Enako ponovite še na drugo stran. Prvi teden: 5–10 ponovitev. Drugi in tretji teden: 11–15 ponovitev.

Lok zadaj

Vzmet ali elastiko primite tako, da jo boste imeli za hrbtom, in sicer v višini zatilja. Raztezajte jo tako, da eno roko držite pri miru, z drugo pa potujete vstran, če je le mogoče, do točke, pri kateri je komolec popolnoma iztegnjen. Enako ponovite še na drugo stran. Prvi teden: 10 ponovitev. Drugi in tretji teden: 15–20 ponovitev.

Dvig

Pri tej vaji vzmet (lahko uporabite tudi elastični trak) na eni strani zataknete ob obe stopali. Noge naj bodo vzravnane in skupaj. Drugi konec vzmeti primite z obema rokama tako, da so dlani obrnjene navzdol. Roke nato potegnite k sebi, kolikor lahko, pri tem ostanite v hrbtu popolnoma vzravnani. Ko pridete do točke, ko začutite pekoče skelenje v rokah in prsnih mišicah, zdržite nekaj sekund, nato se vrnite v izhodiščni položaj. Prvi teden: 10 ponovitev. Drugi in tretji teden: 15 ponovitev.

Do zvezd

Vzmet ali elastični trak spet primite tako, da bo za vašim hrbtom. Levo roko pokrčite v pravi kot, z desno roko pa raztezajte vzmet proti stropu, kot bi hoteli seči do zvezd. To je odlična vaja za krepitev prsnih mišic, pa tudi hrbta, ramenskega obroča in rok. Prvi teden: po 8 ponovitev na vsako stran. Drugi in tretji teden: po 10–12 ponovitev na vsako stran.