V SLUŽBI LEPOTE

Naravna negovalna moč zelenega stroka

T.D.
1. 10. 2019, 21.00
Deli članek:

Fižol je poln vitaminov, ki pomlajujejo telesne celice, krepijo lase, negujejo kožo in radirajo starostne pege.

Dreamstime
Za zdrave lase naj vaša prehrana vsebuje vsaj tri skodelice fižola na teden.

Zaradi bogastva nukleinskih kislin spada fižol med najuspešnejša naravna pomlajevalna sredstva za naše telesne celice. Z njim si lahko polepšamo kožo ter povrnemo sijaj lasem. Za zdrave lase naj vaša prehrana vsebuje vsaj tri skodelice fižola na teden; ta zaradi vsebnosti beljakovin, železa in cinka spodbuja ras las, biotin pa preprečuje, da bi lasje postali krhki in lomljivi.

Maska iz zelenega fižola zoper akne

Zmešajte nekaj stročjega fižola v prahu z dvema jedilnima žlicama naravnega čvrstega jogurta. Nanesite na obraz in pustite učinkovati 30 minut. Temeljito sperite.

Naravno luščilo

Fižolova zrna grobo zmeljite v mlinčku. Zmešajte jih skupaj z malo prevrete vode ali mleka v gosto pasto. Takšen piling bo odstranil s telesa odmrle kožne celice, razstrupil površino kože in vas ohladil (če ste bili pretirano izpostavljeni soncu).

Nega s  fižolovo vodo

Če za lepoto želite maksimalen rezultat, uporabite stročji fižol še malo drugače. Kako? Umijte se z vodo, v kateri ste stročji fižol skuhali do mehkega. Takšna voda pomaga celiti akne in beli pigmentne madeže na koži.

Za sijoče lase

Preden si umijete lase, si pripravite hranilno oblogo. Malo pločevinko katerekoli vrste fižola odcedite, vsebino pa zmečkajte v gosto kremo. Nanesite jo na lase za 20 minut. Nato jih umijte kot po navadi. Lasje so v večjem deležu sestavljeni iz beljakovin. In ker je z njimi bogat tudi fižol, je rezultat jasen: lasje so osveženi, okrepljeni, lesketajoči se.

Previdnost ni nikoli odveč

Kljub vsem pozitivnim učinkom fižola na našo lepoto previdnost ni nikoli odveč. Morda negovanje z njim ne bo ustrezalo vaši koži, zato prej preverite morebitno alergijsko reakcijo. Lepotni pripravek iz fižola nanesite za nekaj minut na kožo za ušesom. Počakajte čez noč, in če ne bo nobene reakcije, lahko mirno uporabljate fižol v lepotne namene.